«Sabates Vermelles» contra la violència masclista s'instal·larà dimarts a la plaça Sant Domènec

Un any més, per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, es portarà a terme aquesta acció artística

«Sabates Vermelles» s'instal·larà enguany a la plaça Sant Domènec
«Sabates Vermelles» s'instal·larà enguany a la plaça Sant Domènec | AjM
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:12h
L'acció artística Sabates Vermelles es podrà tornar a veure a Manresa en el marc dels actes contra la violència masclista. Serà dimarts, de les 10 del matí a les 8 del vespre, a la plaça Sant Domènec.

L'obra  va tenir el seu origen a Ciudad Juárez (Mèxic) l'any 2009 amb la finalitat que fos un crit multitudinari per donar veu a les dones assassinades o desaparegudes. Des de llavors recorre el món amb l'objectiu de despertar  consciències i solidaritat contra la violència masclista. L'autora, Elina Chauvet, va afirmar que el vermell en la cultura mexicana significa alegria i, per aquest motiu, vol que les sabates es pintin d'aquest color per enviar un missatge d'esperança i il·lusió.

Sabates Vermelles està organitzat pel Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) Montserrat Roig de l'Ajuntament de Manresa i compta amb la col·laboració del Consell Municipal de la Dona.

Inicialment estava previst per aquest dilluns, però s'ha suspès a causa de la pluja.