La Confraria proposa tastar els grans escumosos del Penedès amb un sopar al Mirador de Montserrat

Tindrà lloc aquest dijous, a partir de les nou del vespre

Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:28h
El sopar amb tast que la Confraria de Vins del Bages programa quan ja s'acosten les festes nadalenques, comptarà, enguany, amb una proposta selecta i 100% ecològica. I és que els vins protagonistes de la jornada seran els anomenats Corpinnat, una Marca Col·lectiva de la Unió Europea impulsada pels cellers Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló, que té la voluntat de prestigiar els vins escumosos del cor del Penedès.

La nova marca col·lectiva està oberta a tots els cellers elaboradors de vi escumós que estiguin dins de la delimitació territorial Corpinnat i que compleixin els compromisos que estableix el reglament d'ús: collita manual, raïm ecològic certificat, utilització de varietats històriques -posant un especial èmfasi en les autòctones-, vinificació íntegra a la propietat, criances superiors a 18 mesos, preu mínim garantit al viticultor amb un increment gradual i compromís amb el rigor i l'autoexigència.

En el cas del tast programat per la Confraria -que tindrà lloc aquest dijous, 29 de novembre, i es durà a terme al restaurant El Mirador de Montserrat de Santpedor- els vins que es tastaran seran l'Huguet Gran Reserva 2009 Brut Nature del celler Can Feixes; el Josep Coca 2012 del celler Sabaté i Coca; el Llopart Leopardi Gran Reserva 2012 del celler Llopart; el Salvatge Brut Rosé 2013 del celler Nadal; el Serral del Vell 2008 del celler Recaredo; l'Imperial 2013 del celler Gramona, i el Torelló Brut Nature Gran Reserva 2012 del celler Torelló.

Tot plegat estarà acompanyat d'un menú consistent en uns aperitius de cornes de porc garapinyades, terrineta de foie amb gelatina d'oporto i ajoblanco de coco amb salmó fumat; d'un parmentier d'idiazabal amb carxofes i pernil ibèric de primer, i d'una corbina a l'ametlla i un risotto de verdures amb bracet d’ànec confitat de segon. Per postres, crema de fruita de la passió amb escuma de iogurt i ratlladura de cítrics i, també, xocolata del mestre Enric Rovira.

Inscripcions i preu

El preu del sopar i el tast és de 45 euros pels que no siguin socis de la Confraria, i de 30 pels que ho siguin. Les inscripcions es poden formalitzar visitant aquest enllaç. Les places són limitades.
Arxivat a