El Pessebre Vivent del Pont Llarg presenta el cartell d'enguany

El Pessebre Vivent del Pont Llarg ja té cartell
El Pessebre Vivent del Pont Llarg ja té cartell | PVPL
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:05h
Aquest dissabte es va celebrar el sopar de germanor que anualment convoca el Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa i que va reunir prop de 200 persones, de les més de 300 que van fer possible l'anterior edició. S'hi van trobar part dels figurants, tècnics, muntadors, propietaris de les cases de pagès i altres persones que fan possible el ja emblemàtic Pessebre Vivent de la ciutat de Manresa. 

El sopar es convoca cada any abans de la celebració de les representacions i es reuneix a tota la gent que fa possible aquest pessebre que neix del o res, any rere any, en la zona manresana de pagès del Poal. Al llarg del sopar, els assistents van poder veure uns audiovisuals que recollien moments importants de l'anterior edició del Pessebre del 2017, així com de les Caramelles 2018, celebrades el Dilluns de Pasqua i la proclamació del Pubillatge 2018 del final de Caramelles, el Diumenge de Pasqüetes. Un altre dels punts forts del sopar va ser la presentació del nou cartell d'enguany que van fer antics Hereus i pubilles del Pessebre acompanyats dels que estan en actiu, com ja va sent típic en les últimes celebracions del sopar de germanor. En aquesta edició, el cartell compta amb la magnífica imatge de l'Establia que va capturar el ja molt premiat jove fotògraf manresà, Jordi Preñanosa. 

Durant la celebració, es va fer també un reconeixement a la tasca individual i col·lectiva dels figurants que intervenen al pessebre, així com als propietaris de les cases de pagès que el fan possible, cedint els seus espais, o als tècnics que treballen intensament el dia del Pessebre Vivent, i als voluntaris que des de fa mesos treballen en el taller per tal de poder oferir les novetats amb les que ens tenen acostumats en cada nova edició. Hi va haver també els parlaments de l'Alcalde de Manresa, Sr. Valentí Junyent, que va encoratjar a tothom a seguir amb el treball que realitzen amb entusiasme tots els participants en el pessebre de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança de forma voluntària. 

La trobada va acabar amb la convocatòria entusiasta per a la celebració de la propera edició del Pessebre que tindrà lloc el dia 26 de desembre, Sant Esteve, al Camí de Joncadella, sota l'Aqüeducte del Pont Llarg i a les primeres cases del Poal i on s'espera un nombre més elevat de figurants encara, respecte de l'any passat i nombroses novetats, com ja va sent usual cada any en aquest pessebre. “La novetat és l'objectiu, perquè el pessebre sigui diferent cada any i els nostres visitants gaudeixin d'un nou pessebre en cada visita”, segons va anunciar la seva coordinadora, Àngels Serentill.