S'inicien reunions ciutadanes per impulsar la consulta per la independència a Súria

L’ajuntament de Súria votarà donar suport a la iniciativa ciutadana en el ple del proper dijous, 29 d’octubre

per Redacció , 21 d'octubre de 2009 a les 22:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Finalment, el reportatge que feia Manresainfo sobre les consultes per l’autodeterminació al Bages en que s’afirmava, després de contactar amb representants de tots els consistoris, que 2 de cada 3 municipis de la comarca tindrien consultes per la independència, pot quedar curt. Algun dels consistoris i municipis que s’indicaven com a dubtosos –i que estan marcats en el mapa amb un interrogant- s’estan revelant en favor de les consultes bé sigui perquè hi apareixen grups de persones que volen tirar independentment del suport de l’ajuntament, bé sigui perquè des del consistori s’anima la societat civil a portar-ho a terme.

A Súria, un grup de persones ha començat a reunir-se cada divendres amb la finalitat de vertebrar una comissió “compartida i participada per tothom” a fi de tirar endavant la consulta popular per l’autodeterminació al poble miner. En aquests moments ja compten amb el protocol d’actuació que els ha ofert decidim.cat, han concretat un dia a la setmana per trobar-se i pensen adreçar una carta a totes les entitats de Súria perquè s’afegeixin a la comissió si és la seva voluntat. Des de la mateixa comissió s’ha confirmat que el darrer dijous de mes es debatrà al consistori una moció de suport a la consulta i que tot i la quantitat de formacions que dibuixen el ple, tot fa pensar que tirarà endavant. “Tot i així, la voluntat és ferma i la consulta es tirarà endavant amb o sense el suport de l’ajuntament” han reconegut les fonts consultades.

 

Participació