Joan Peñarroya fa un bon balanç del partit i l'inici de temporada

Joan Peñarroya durant el partit contra el Breogán
Joan Peñarroya durant el partit contra el Breogán | J. Alberch
Xavier Sucarrats / Joel Peña
25 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:22h
El tècnic del BAXI Manresa, Joan Peñarroya, s'ha mostrat molt content després de la sisena victòria del seu equip. El tècnic ha recordat que a la prèvia ja havia avisat de les dificultats que plantejaria el Breogán. Com així ha estat. 

Peñarroya ha atribuït al seu rival la mala primera part dels bagencs. El terrassenc s'ha lamentat de les errades en el llançament i les poques assistències que han repartit els seus jugadors. "Han aconseguit adormir-nos", ha comentat. Una de les claus del partit ha estat el parcial de 19-0 que han aconseguit els seus homes. En aquest tram de partit han estat vitals jugadors Jokubas Gintvainsi Iffe Lundberg. A més, ha volgut mencionar també Cady Lalanne. L'entrenador del BAXI Manresa ha volgut emfatitzar en aquest aspecte ja que "a l'ACB amb només dos jugadors no es guanyen partits". Altres aspectes que han deixat bon regust de boca a Peñarroya han estat els 63 punts encaixats o les poques angúnies patides al rebot defensiu. 

La competició s'atura ara per culpa de les finestres FIBA. Peñarroya fa un bon balanç de l'inici de temporada sense voler entrar en comparatives amb altres bons inicis de campanyes passades. De cara a la propera setmana, l'equip entrenarà amb normalitat i només tindrà de la baixa de Lundberg. El cap de setmana serà festiu. Això sí, quan es pregunta a l'entrenador del BAXI Manresa la seva opinió de les finestres no té pèls a la llengua. "Són un desastre", afirma amb rotunditat. 

Natxo Lezkano destaca la igualtat que hi ha hagut sobre el parquet

Natxo Lezkano ha vist un partit molt igualat entre els dos en un partit en què les defenses s'han imposat als atacs. "Cap dels dos equips ha estat fi", ha comentat l'entrenador del Breogán. 

Probablement, el tercer quart ha vist els millors moments dels gallecs quan "hem aconseguit obrir un petit forat. Però el Manresa s'ha refet". El parcial de 19-0 dels locals i unes millors rotacions han estat dos factors que han pesat massa a l'hora de decidir el signe del partit.

De cara a la propera setmana sense lliga, Lezkano s'ha mostrat pessimista de cara al treball que podrà fer. "Espero que fitxem algú ja que tenim lesionats de llarga durada", ha explicat. A més, el Breogán perdrà quatre jugadors que marxaran amb les seves seleccions i no podrà treballar en condicions. 

Els jugadors del BAXI Manresa atribueixen la victòria a la bona defensa dels dos últims quarts

Després de la victòria per 72 a 63 contra el Breogan, Iffe Lundberg ha remarcat la tasca defensiva de l'equip a la segona meitat i l'encert ofensiu a l'últim tram de partit. "Hem començat molt lents i no entràvem els llançaments" ha lamentat l'escorta. Lundberg, també ha destacat el fons d'armari de l'equip després de les bones actuacions que han realitzat els jugadors de la segona unitat. Una altra clau pel danès ha sigut l'actitud de l'equip que és una de les armes més importants que té el BAXI Manresa. "Amb aquesta mentalitat podem guanyar a qualsevol rival, però encara no podem mirar la classificació i hem de seguir jugant partit a partit" ha acabat admetent.

Jokubas Gintvainis, per la seva part, també ha valorat el matx mostrant-se satisfet pels números que ha pogut sumar al full d'estadístiques. "Per endur-nos la victòria hem hagut de córrer més que el rival i, sobretot, jugar amb més energia que ells" ha explicat el base. Segons Gintvainis, una altra diferència entre la primera i la segona meitat ha sigut l'agressivitat que han posat en defensa. Del seu bon tercer quart, on ha anotat nou punts consecutius, ha reconegut que s'ha notat amb forces i confiança, a més de tenir la sort d'entrar els llançaments que ha intentat. 

Un ex-Manresa, Aleksandar Cvektovic, ha explicat el punt de vista del Breogan. "Hem jugat molt bé la primera meitat, però després hem perdut intensitat" ha explicat el base, que també ha lamentat els llançaments addicionals que ha concedit el seu equip. Finalment, ha lloat el joc del Manresa i ha reconegut que qualsevol equip pot perdre quan visita el Nou Congost.
Arxivat a