El BAXI Manresa sua però derrota el Cafés Candelas Breogán (72-63)

Un parcial de 19-0 aclareix el panorama davant uns gallecs molt coratjosos

El BAXI Manresa ha sumat una nova victòria
El BAXI Manresa ha sumat una nova victòria | J. Alberch
25 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:23h
Està bé el què acaba bé. El BAXI Manresa ha hagut de treballar de valent per derrotar un Cafés Candela Breogán que en cap cas ha demostrat ocupar zona de descens. És la quarta victòria manresana als darrers cinc partits. Un parcial de 19-0 entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim han aclarit el panorama per als bagencs. Però no ha estat ni de bon tros la sentència. Els gallecs també han sabut lluitar fins el final. Alex Renfroe ha estat un dia més el líder que tot equip necessita. I a la causa s'hi ha afegir Jokubas Gintvainis i Iffe Lundberg. Els dos han estat claus en la reacció del seu equip. Al cantó rival, un ex com Aleksandar Cvetkovic ha estat el principal perill. El partit ha tingut actes paral·lels com la recaptació de fons per a la Marató de TV3 (1.150€) o la presentació els equips base de l'entitat als descans. L'afició del BAXI Manresa ha mostrat una pancarta de record a la seguidora gallega Miriam, que va morir fa uns dies víctima del càncer.

Alex Renfroe, Ryan Toolso, Pere Tomàs, Justin Doellman i Cady Lalanne han format el cinc inicial del BAXI Manresa. El Cafés Candela Breogán ha contrarestat amb Aleksandar Cvetkovic, Johan Löfberg, Sergi Vidal, Alec Brown i Volodymyr Gerun. El partit ha començat amb equilibri. Sense que un equip prengués la iniciativa. Les cistelles locals eren rebatudes amb el triples visitants. L'exManresa Cvetkovic era el més inspirat amb dos llançaments de tres en els primers set minuts (8-12). Als locals els costava trobar bones posicions. Fins i tot, un contraatac de Tomàs que semblava senzill no ha estat aprofitat pel de Llucmajor si bé l'afició ha protestat amb vehemència una possible personal. Poc a poc, el Breogán aconseguia obrir una petita escletxa. Més per la manca de clarividència en atac del BAXI Manresa que no pas pel seu encert. Muñoz calmava l'ansietat del seu equip amb dos punts poc abans d'acabar el primer quart (12-15, minut 10). El BAXI Manresa ha començat a explotar el llançament de tres amb els encerts de Renfroe i Lundberg. El Breogán els ha contrarestat amb Lucio Redivo. L'encert no ha durat massa. A manca de continuïtat en el joc, el públic s'ha aixecat dels seients amb un brutal alley hoop que a culminat Lundberg a passada de Renfroe. Ha estat el començament d'un parcial de 7-0 que deixava el partit igualat al descans (25-25).

La segona part ha començat amb tímid domini del Breogán. Renfroe forçava una important personal a Jerome Jordan. Era la tercera del pivot que malgrat seguia en pista. No ha estat la única bona acció del base. Un triple acosta el seu equip a tan sols un punt. Una posterior esmaixada del Lalanne posava el BAXI Manresa per davant molts minuts després (32-31, minut 24). L'alegria no ha durat massa al Nou Congost. Un parcial de 0-8 catapultava els gallecs en el què era la màxima renda al seu favor (32-39, minut 26). Peñarroya decidia aturar-ho. Nikola Dragovic sumava un 2+1. El BAXI Manresa recuperava la pilota després que el Breogán no servís en cinc segons. I Lalanne imitava Dragovic amb un altre 2+1. El Nou Congost despertava.

Animant el seu equip i protestant moltes decisions arbitrals. Ningú demanava cap regal. Però tampoc que els escatimessin res. Dos jugadors de l'ascens, Gintvainis i Lundberg, sumaven. El lituà n'ha fet nou de seguits per un parcial 16-0. El partit havia canviat com un mitjó abans del quart definitiu (48-39). El parcial l'ha seguit ampliat Dragovic, de tres. Fins que Jordan l'ha trencat amb un 2+1. Quedava encara molt. I de la mateixa manera que el BAXI Manresa havia tornat a un partit que se li estava complicant els visitants podien fer el mateix. Com així ha succeït. Un parcial de 0-8 creava un nou mini partit de poc més de sis minuts (51-47, minut 33). Renfroe agafava el timó fent les penetracions que sap fer. Muñoz, en el dia que feia 28 anys, també sumava per allunyar els gallecs. I Toolson, sense ser encara el gran anotador que tothom espera, feia cistelles en moments importants. La resistència visitant es focalitzava amb Brown, Jordan i Cvetkovic (65-61, minut 39). Renfroe ha volgut sentenciar. El nord-americà ha errat la darrera penetració. Però ha recuperat el rebot i ha assistit a Lalanne. L'haitià ha rebentat el cèrcol rival i ha tancat el partit. Renfroe ho ha arrodonit amb un triple al límit (72-63).

El BAXI Manresa es col·loca sisè amb sis victòries i quatre derrotes a manca dels partits de la tarda. Ara arriba l'aturada FIBA i, per tant, la setmana vinent no hi haurà competició. El bàsquet tornarà el proper 9 de desembre a Fuenlabrada.