La portaveu d'En Comú Podem al Congrés defensa els pressupostos a Manresa

Lucía Martín, acompanyada d'Ana Querol, durant l'acte
Lucía Martín, acompanyada d'Ana Querol, durant l'acte | Comuns
Redacció
24 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:07h
Aquest divendres Lucía Martín, portaveu de Catalunya en Comú Podem al Congres va ser a Manresa per explicar de primera mà l'acord de pressupostos que amb Unidos Podemos s'ha arribat amb el PSOE.

L'acte l'obri l'Anna Querol, una de les coordinadores del comú de Manresa, esmentant que "la Catalunya Central té un dèficit greu d'infraestructures, massa pressupostos que no l'han tingut en compte.Necessitem més recursos i inversions, no podem deixar que es repeteixin accidents ferroviaris com el de Vacarisses".

Lucía Martín va destacar alguns dels temes clau de l'acord, en matèria de dependència, habitage, tatxes universitàries,violència de gènere, entre d'altres. Uns acords que contemplen aportacions econòmiques a ajuntaments i Generalitat per poder fer més polítiques socials i d'atenció a la dependència amb 40 milions més, a més del compromís de 2100 de milions per a Catalunya.

"No són els pressupostos de Sánchez. Hi ha moltes mesures que hem hagut d'estirar. Tampoc són els pressupostos d'en Comú Podem o Unidos Podemos. Són els pressupostos de les mobilitzacions dels llogaters, pensionistes, estudiants,...", ha comentat.

Finalment destacà la necessitat de continuar buscant el recolzament dels grups que configuren el govern català. "No aprovar-los i governar per decret només serviria per a donar titulars, però així la majoria de mesures que hem aconseguit amb el pacte es quedarien pel camí." El fracàs en la seva aprovació seria "el camp abonat per al pacte PP-C's que ara serien molt més durs amb Catalunya i amb els interessos de les classes populars.