Fem Poble es presenta a Sallent «per transformar d'arrel el municipi»

Dues-centes persones s'han aplegat al barri Verge de Fussimanya en un acte coral on s'ha fet públic el manifest i el codi ètic

Presentació de Fem Poble, aquest dissabte a Sallent
Presentació de Fem Poble, aquest dissabte a Sallent | Fem Poble
Redacció
24 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:01h
Les eleccions municipals a Sallent comptaran amb una nova candidatura: Fem poble. El projecte s'ha presentat aquest dissabte al migdia en un acte que ha aplegat més de dues-centes persones al barri Verge de Fussimanya. La iniciativa es reivindica com un espai de suma de les persones que fa anys que treballen i es comprometen de manera altruista pel municipi.

El procés de creació de Fem poble es gesta des de mitjans d'aquest any, quan un grup de sallentins van iniciar un procés d'assemblees obertes per repensar Sallent i preparar un projecte de poble transformador. Des de llavors, una vuitantena de persones han participat de les trobades, que han posat les bases de Fem poble. El projecte compta amb el suport de la CUP, que no es presentarà a les eleccions de Sallent, però va molt més enllà, sent una iniciativa que aglutina persones de col·lectius diversos amb un tret en comú: la implicació activa en la vida social i cultural de Sallent.

La presentació ha comptat amb el suport de l'ex-secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, que ha destacat que "després de l'1 d'octubre res no és igual". Fachin ha apostat per crear "espais que aglutinin la gent del carrer que s'organitza i portin la lluita a les institucions".

Una dotzena de sallentins han pres la paraula per presentar un manifest que reivindica la necessitat d'apostar pels drets socials, la participació ciutadana, l'ètica política i la visió feminista en totes les decisions polítiques. El codi ètic de ‘Fem poble' limita els mandats, el nombre de càrrecs i el sou, "per fer de la política una acció col·lectiva que vagi en consonància amb la vida quotidiana".

Els promotors de Fem poble, aposten per la municipalització dels serveis públics, per garantir que Sallent sigui una vila on ningú se senti exclòs, per la perspectiva de gènere en tots els àmbits, per prioritzar les polítiques socials que garanteixin la igualtat plena de drets de tots els ciutadans i per la participació ciutadana plena.

Després de la presentació pública, Fem poble iniciarà un procés obert i descentralitzat per configurar la llista electoral. A la vegada, durant els propers mesos es duran a terme debats i tallers oberts per aprofundir en la configuració d'un projecte de poble a llarg termini que reverteixi les males pràctiques polítiques i que retorni a Sallent la vitalitat i l'esperança d'un poble viu i compromès.