Més de 120 professionals participen en la la 38a edició Jornada d'Urgències en Pediatria

Un dels tallers de la jornada, en concret el de ventilació
Un dels tallers de la jornada, en concret el de ventilació | Althaia
Redacció
24 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:19h
Més de 120 professionals han pres part aquest divendres en la Jornada d'Urgències en Pediatria que, organitzada per la Fundació Althaia, ha celebrat la seva 38a edició. Aquest és un esdeveniment de referència que any rere any es converteix en punt de trobada de professionals d'arreu de Catalunya que volen actualitzar coneixements pediàtrics i intercanviar noves experiències en l'àmbit d'urgències. 

En la primera taula d'aquest fòrum, Què cal fer davant de..., s'han tractat diferents temes en format breu amb l'objectiu de proporcionar coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer urgències. En concret, els professionals han aprofundit en les patologies oftalmològiques, les cremades elèctriques i les indicacions de la ventilació no invasiva.

Aquests tres temes també han centrat els tallers que s'han dut a terme en grups reduïts. De fet, el taller sobre ventilació no invasiva és un dels que ha generat més interès ja que moltes de les atencions que els especialistes fan en pacients pediàtrics a urgències deriven de problemes respiratoris on, en ocasions, és necessària la ventilació. 

La segona taula del matí ha estat dedicada a les controvèrsies, en què per a cada un dels temes es plantejaven diferents solucions. Les qüestions analitzades han estat la cirurgia en apendicitis aguda, l'estudi i maneig de l'episodi aparentment letal i la fisioteràpia respiratòria en el tractament de les bronquiolitis.

El programa ha inclòs una conferència a càrrec a càrrec del Dr. José Maria Quintilla, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que ha abordat el tema de la simulació a urgències i les diferents aplicacions que té per tal de millorar l'atenció als pacients pediàtrics. 

El punt i final de la jornada, que ha tingut lloc a la Sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu, s'ha posat amb la presentació de cinc casos clínics i l'entrega del premi al millor d'ells.