Detenen dos homes a Manresa per portar una noia des de Veneçuela perquè els fes de ventre de lloguer

Els detinguts són parella i van intentar inseminar artificialment la dona a casa provocant-li una infecció

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra | Aina Font Torra
24 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:29h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes que són parella acusats d'un delicte de tràfic de nens en grau de temptativa, lesions i contra els drets dels treballadors, segons avança El Periódico i ha pogut confirmar NacióManresa de fonts policials. Els homes, un espanyol de 48 anys i un veneçolà de 29 anys, van contactar amb una noia d'aquest país a qui van oferir viatjar fins a Catalunya i instal·lar-se a Manresa per a gestar un fill per a la parella.

Malgrat que la gestació subrogada, coneguda popularment com a ventre de lloguer, és il·legal a l'Estat, la noia va acceptar viatjar fins a Manresa perquè li van prometre una remuneració econòmica.

Un cop a Manresa, els dos homes van estar intentant inseminant-la a casa sense ècit i sense cap garantia mèdica. Aquest fet ha acabat generant-li infeccions a la noia, motiu pel qual també se'ls ha imputat un delicte de lesions. Quan va recórrer als serveis mèdics per la infecció la van advertir que la situació que vivia, tant a nivell de maltractaments com els intents de fecundació casolans que patia eren il·legals a l'Estat i denunciables.

A més a més, mentre va estar vivint a Manresa, la noia va treballar al negoci familiar de la parella, un gran comerç d'elements de decoració nadaenc de Sant Fruitós de Bages, però segons ha denunciat la noia als Mossos d'Esquadra no li van pagar cap sou pel treball que hi portava a terme. Tampoc els intents de fecundació no van ser compensats econòmicament, tal i com s'havien compromès.

Els dos homes van ser detinguts i portats al jutjat de guàrdia on van declarar i van ser posats en llibertat a l'espera de judici.