La monja de Montserrat, Teresa Forcades, desmunta el negoci de la Grip A en un vídeo a internet

Redacció
21 d'octubre del 2009
Un vídeo de més de 50 minuts amb una entrevista a la doctora en salut pública i monja benedictina de Montserrat, Teresa Forcades, penjat a internet ha revolucionat la informació que s’està transmetent sobre la Grip A. En aquest vídeo, que porta aproximadament un mes a la xarxa, explica tot d’aspectes desconeguts fins ara sobre la Grip A i ha aixecat molta controvèrsia tant a la comunitat mèdica com a la política.

En l’entrevista, titulada “Campanas por la Gripe A”, Teresa Forcades desmunta el negoci de la malaltia amb arguments científics sòlids i amb una repassada a les diferents soques de la grip durant el segle XX. Així, la metgessa recorda que la grip que tants estralls va ocasionar en l’epidèmia de 1918 ja era del subtipus H1N1 i que des de 1977 aquest subtipus del virus forma part de la temporada de grip de cada any. La única novetat, assegura, és que ha aparegut una soca diferent.

El vídeo en que la doctora Forcades fa la reflexió està farcit d’arguments històrics i científics, i enumera les nombroses irregularitats que, al seu entendre, hi ha al voltant de la Grip A. Una de les més concloents és que segons sembla més d’un 33% de les persones majors de 60 anys tenen immunitat amb el virus. També parla del fet de la transcendència que s’ha donat a la malaltia quan les morts que ha causat són mínimes comparades amb les que causa la grip comuna (137 contra 40.000 a Europa).

És un vídeo que no ha passat desapercebut i que està donant molt a parlar.