El BAXI Manresa es retrobarà diumenge amb el seu company d'ascens

El Cafés Candelas Breogán visita el Nou Congost en un partit d'agermanament

Catalans i gallecs es retrobaran diumenge al Nou Congost
Catalans i gallecs es retrobaran diumenge al Nou Congost | J. Alberch
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:23h
BAXI Manresa i Cafés Candelas Breogán, els dos equips que van ascendir de la lliga LEB a l'ACB, es retrobaran a la desena jornada de competició (diumenge, 12.30h). Serà un duel d'emocions on les dues aficions viuran un cap de setmana d'agermanament que anirà més enllà dels quaranta minuts de joc. Durant el partit, tothom defensarà els seus interessos. Però després tant els seguidors vermells com els blau cel compartiran taula. Si durant la final de la copa princesa els gallecs van ser uns excel·lents amfitrions i van oferir el típic polbo á feira (pop a la gallega) ara seran els bagencs qui tornaran el gest amb una calçotada.

A més, la Grada d'Animació mostrarà una pancarta de record a la Miriam, una seguidora del Breogán que ha mort fa poc víctima del càncer. I un tercer punt de germanor entre ambdós clubs. El membre de la Grada d'Animació Èrik Muncunill, que pateix una malaltia rara anomenada PKU, i Ràdio Manresa es tornen afegir a la campanya impulsada per Salva Arco que buscar recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia. L'objectiu és vendre cent polseres a un preu de dos euros com ja es va fer la temporada passada al Nou Congost.


Joan Peñarroya només tindrà la baixa de Paco del Águila per enfrontar-se al Breogán. El jove vinculat ha notat una punxada a la part posterior de la cuixa i es perdrà el darrer partit abans de l'aturada per les finestres FIBA. Iffe Lundberg marxarà amb la selecció danesa. En canvi, Pere Tomàs no anirà amb Espanya malgrat estar en una llista preliminar.

L'objectiu del BAXI Manresa és sumar una nova victòria que mantingui l'equip entre les primeres posicions de la lliga Endesa. Peñarroya admet que la il·lusió que es viu a la ciutat arriba a l'equip. I que això agrada. Però adverteix que més endavant podria arribar una mala ratxa. El tècnic apel·la a la professionalitat de la seva plantilla per gestionar totes les emocions. A més, demana als seus jugadors “jugar al cent per cent. Sinó ho hem tindrem moltes possibilitats de perdre. Som en una lliga molt competitiva i pocs equips guanyen si no estan al màxim”. 

El Cafés Candela Breogán manté bona part del bloc que va aconseguir l'ascens a la lliga Endesa. Les lesions han fet la guitza a Lugo i això ha afectat els seus resultats. Els gallecs ocupen zona de descens amb només dues victòries. Peñarroya adverteix, malgrat tot, del bon joc dels gallecs i de les dificultats que han creat a rivals tan potents com l'Unicaja de Màlaga. Una de les millors virtuts del Cafés Candela Breogán és el rebot. Natxo Lezkano compta amb Volodymyr Gerun, uns dels millors rebotadors en atac. El tècnic basc té a les seves ordres dos jugadors amb passat manresà: Aleksander Cvetkovic i Salva Arco. Desafortunadament, el navassenc està lesionat i no podrà jugar al Nou Congost si bé hi serà present. 
Arxivat a