Engega «Nadalant 2018!» amb la pista de gel a Sant Domènec com a atractiu principal

Des d'aquest dissabte fins al 13 de gener, els ciutadans de Manresa i comarca podran gaudir patinant a una pista de gel de 300m2

Jaume Arnau i Tània Infante
Jaume Arnau i Tània Infante | AjM
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:56h
En el marc de la campanya de dinamització comercial Nadalant 2018!, i del dissabte 24 de novembre fins al diumenge 13 de gener i gràcies a l'impuls de la regidoria de Comerç i la gestió comercial de la UBIC Manresa +Comerç que enguany celebra el seu 40è aniversari, els ciutadans i ciutadanes de Manresa i comarca podran gaudir patinant a la pista de gel de 300m2 que està instal·lada a la plaça Sant Domènec.

Sota una pluja constant i persistent, el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, i la presidenta de la UBIC, Tània Infante, han explicat els detalls de la campanya Nadalant en roda de premsa aquest matí a sant Domènec.

Ambdós han emfatitzat el fet que enguany la gestió de la pista de gel rau en mans de la UBIC i han expressat la seva satisfacció per la col·laboració que s'estableix entre comerciants i Ajuntament. "L'any passat va haver-hi uns 25.000 patinadors, fet que justifica que la pista de gel tingui continuïtat", ha reblat Arnau.

La inauguració de la Pista de Gel està prevista per aquest dissabte, 24 de novembre a partir de les 5.30 de la tarda i coincidirà amb l'encesa de l'enllumenat de Nadal. Al mateix temps es torna a posar en funcionament els vals de descompte que enguany permetran patinar gratis i a meitat de preu.

Vals de descompte per patinar gratis i a meitat de preu

Hi haurà tres classes de tiquets de descompte: el tiquet Or, el tiquet Plata i el tiquet Bronze.

El tiquet Or oferirà una rebaixa del 100% del preu els dies del 24 de novembre al 13 de gener.

El tiquet Plata, també farà un descompte del 100% del preu però només els dies 26, 27, 28 i 29 de novembre; els dies 3, 4, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19 i 20 de desembre, i els dies 8, 9, 10, 11, 12 i 13 de gener.

Finalment, el tiquet Bronze oferirà un descompte del 50% durant els mateixos dies que el tiquet plata.

Hora de pàrquing gratuïta

A la vegada, els vals de descompte també serviran per tenir una hora d'aparcament gratuït en els pàrquings que s'han adherit a la campanya i que són: La Farola, Catalònia, La Seu, Històric, 4 Cantons, Puigmercadal, SAM i Europa.

A més a més, els usuaris que omplin el tiquet amb les seves dades personals i el dipositin a una bústia que s'instal·larà a la pista de gel, podran entrar en un sorteig d'un abonament per veure el Baxi Manresa la temporada 2018-19, 10 entrades dobles per a espectacles al Kursaal i 12 entrades per dues persones als Cinemes Bages Centre. El sorteig es farà el dissabte 12 de gener a les 7 de la tarda a la mateixa pista de gel.

Els comerços col·laboradors que s'adhereixin a la campanya seran degudament informats en diferents mitjans, per comunicar a les manresanes i manresans els llocs ens els quals es poden aconseguir aquests vals de descompte. També s'identificaran amb un pòster que hi haurà en els seus aparadors amb el mateix objectiu. 

Energia elèctrica en lloc de gasoil

Enguany, la pista de gel també funcionarà mitjançant una escomesa elèctrica en comptes de gasoil, que genera energia més neta, fa menys soroll i gasta menys. Per ajudar a evitar molèsties als veïns de l'entorn, N-ICE l'empresa gestora ha col·locat una estructura aïllant tipus Sandwich a l'entorn de la màquina de fred, que garanteix una estanqueïtat i redueix sensiblement la contaminació acústica de la maquinària que genera el gel.

Campanya Nadalant

La campanya Nadalant també inclou la Fira de Sant Andreu, l'avançament de l'encesa de l'enllumenat de Nadal, el tancament del carrer Guimerà com a zona de vianants el cap de setmana del 15 i 16 de desembre i els dies 22, 23 i 24 de desembre i la Fira de Santa Llúcia.

La Fira de Sant Andreu que es desenvoluparà els dies 24 i 25 de novembre amb unes 84 parades al Passeig Pere III (més les 35 parades gestionades per la UBIC Manresa+ Comerç) i les 29 atraccions firals ubicades a la zona comercial dels Trullols. Coincidint amb la Fira de sant Andreu es posarà en marxa l'enllumenat de Nadal.

Enguany a part dels carrers il·luminats per les diferents associacions de comerciants hi haurà una megacaixa de llums de 8x8x8m a Crist Rei, un arbre de Nadal de 6m d'alçada a la cruïlla del carrer Casanovas, un arbre de 8m d'alçada a la Plana de l'Om, 3 arbres a la rotonda de la Bonavista i el megaarbre de 14m a la Plaça Major.

D'altra banda, torna la tradicional Fira de Santa Llúcia que el dia 13 de desembre es durà a terme a la Baixada de la Seu amb l'encesa de ciris al claustre de la Seu i els dies 15 i 16 amb la col·locació d'unes 40 parades a la Plaça Major. També funcionarà el trenet que connectarà el centre (Passeig-Guimerà-Muralla-Plaça Major).