Valentí Roqueta seguirà quatre anys més al capdavant de la patronal del vi català

Les empreses Família Torres, Perelada, Huguet de Can Feixes, Castell del Remei, René Barbier, Codorniu ostenten les sis vicepresidències

Junta directiva de l'Associació Vinícola Catalana
Junta directiva de l'Associació Vinícola Catalana | AVC
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:47h
El bagenc Valentí Roqueta ha estat reelegit president de l'Associació Vinícola Catalana en el decurs de la Junta Directiva celebrada aquest dijous a Vilafranca del Penedès. 

El President del grup vitivinícola Roqueta Origen, assumeix novament el càrrec amb la il·lusió de presidir un dels sectors més estratègics per al país amb empreses arrelades al territori, amb gran capacitat d'exportació, que proporcionen treball, cuiden el paisatge i fomenten el turisme. Oferint un producte, el vi, gran transmissor de cultura i d'un modus de vida que s'ha demostrat dels més saludables del món. Un sector que està en progressió positiva amb un producte d'una gran qualitat reconeguda internacionalment. 

Les empreses Familia Torres, Perelada, Huguet de Can Feixes, Castell del Remei, René Barbier, Codorniu ostenten les sis vicepresidències i Bodegas Pinord es converteix en tresorer de la Junta Directiva de l'AVC. 

L'Associació Vinícola Catalana representa actualment al 80% dels cellers de Catalunya i el seu objectiu principal és la defensa dels interessos generals del sector i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix, tant al nostre país com als mercats internacionals. 

El grup dels elaboradors i/o embotelladors de vins tranquils és el més important que representa la patronal, ja que suposa el 52% de la comercialització total de vi català acollit a les Denominacions d'Origen Protegides catalanes, és a dir, un total de 60 milions d'ampolles de vi amb D.O, de les quals el 51% van a exportació i la resta a mercat interior. 

Per a Valentí Roqueta aquests propers quatre anys suposen "continuar la labor històrica que fa l'Associació Vinícola des de la seva fundació de defensar els interessos generals del sector i d'assessorar als associats i d'ajudar a coordinar i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix, tant al nostre país com als mercats internacionals". 

Un altre dels reptes importants que té al capdavant la patronal és el projecte de la Catalan Wine House, una iniciativa que vol portar a Catalunya a ser el primer destí enoturístic i enogastronòmic mundial i Barcelona, la capital d'aquest destí. 

Membres de la Junta Directiva AVC

- Presidencia : Roqueta Origen 
- Vicepresident 1r: Miguel Torres 
- Vicepresident 2n: C.Castillo de Perelada 
- Vicepresident 3r: Huguet de Can Feixes 
- Vicepresident 4r: Castell del Remei 
- Vicepresident 5è : René Barbier 
- Vicepresident 6è - comptador: Codorniu 
- Tresorer: Bodegues Pinord