Manresa centra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a sensibilitzar els joves

Alumnes de l'institut Manresa Sis durant el taller ofert per l'Ajuntament
Alumnes de l'institut Manresa Sis durant el taller ofert per l'Ajuntament | AjM
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:20h
Un any més, Manresa s'ha sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzant activitats adreçades a sensibilitzar sobre la importància de reduir la generació de residus. En aquesta edició, la regidoria de Qualitat Urbana i Serveis de l'Ajuntament de Manresa ha organitzat el taller El menjar no es llença, que s'ha dut a terme amb una vintena d'alumnes de 1r i 2n d'ESO del nou l'Institut Sis (barri del Xup), dinamitzats pels monitors de l'entitat Espigoladors.

Aquesta activitat comença amb un joc de rol que simula una economia amb agricultors, supermercats i restaurants. Serveix per introduir el tema i aconseguir que siguin els mateixos alumnes els que arribin a descobrir les causes del malbaratament alimentari de forma dinàmica i participativa. A partir del que ha passat al joc, s'inicia un debat on s'aborden les causes del malbaratament d'aliment, posant especial èmfasi en la relació entre l'aprofitament i l'optimització en l'ús de productes fitosanitaris. La sessió acaba amb un taller de generació d'idees on, per grups, es pensen solucions al malbaratament alimentari.

El problema del malbaratament alimentari és un dels grans talons d'aquiles del segle XXI i requereix d'un compromís a llarg termini per poder aconseguir els canvis estructurals necessaris per fer-hi front. És per això que l'Ajuntament, manifestant que "la joventut és el futur i té infinites possibilitats per avançar cap a un món millor", centra els seus esforços a incidir en aquest col·lectiu. "Es pot continuar dient al jovent que el menjar no es llença, però també és important escoltar-los i aplicar les seves idees creatives i innovadores per a preparar-los per canviar el món", exposen.