Denuncien que el govern de Monistrol de Calders fa «la vista grossa» amb uns abocaments d'amiant

La CUP i la Plataforma Colònia Clarassó acusen al PDECat i al MDI de no actuar davant d'unes obres que es duen a terme a la finca La Coma

Restes de fibrociment a la finca la Coma de Monistrol de Calders
Restes de fibrociment a la finca la Coma de Monistrol de Calders | CUP
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:58h

Restes de fibrociment a la finca la Coma de Monistrol de Calders Foto: CUP


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Monistrol de Calders i l'entitat ecologista Plataforma Colònia Clarassó han emès un comunicat en el que denuncien publicamentel govern del PDeCAT i MDI per fer "la vista grossa" davant una evident i sostinguda mala gestió dels residus, com l'amiant, provinents d'unes obres que es duen a terme a la finca La Coma.

La formació política i l'ecologista consideren "especialment greu" que amb el precedent que existeix de contaminació a la Colònia Clarassó, que va posar de relleu els perills relatius a la mala gestió de residus, "no s'hagi actuat amb contundència".

Els dos col·lectius asseguren que, en tot moment, l'Ajuntament "ha tingut coneixement dels fets per instàncies presentades per particulars afectats i informes d'organismes competents".

Tant la CUP com la Plataforma Clarassó demanen al govern que expliqui per quin motiu el propietari de la finca ha pogut generar "amb total impunitat abocaments incontrolats de tota mena de residus, fibrociment inclòs, sense que s'hagi procedit a cursar cap denúncia, sanció o ordre d'execució".

La CUP i la plataforma exposen que aquest darrer estiu "hem vist amb sorpresa actuacions molt sobredimensionades per temes menors apelant a la salut pública", on els veïns afectats han mostrat "el seu malestar per la contundència emprada". És per això que els dos col·lectius es pregunten "a què es deu aquesta diferència de tracte", per què hi ha persones "que gaudeixen d'impunitat i a canvi de què".