Una vintena de convidats de luxe animaran el Tren de la Infància d'Invulnerables

Dissabte sortirà de l'estació dels FGC de Manresa en direcció a Barcelona, en una experiència que es pretén ampliar a les altres zones del país

FGC obrirà les portes el seu tren a l'experiència #Trendelainfància
FGC obrirà les portes el seu tren a l'experiència #Trendelainfància | Adrià Costa
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:51h
Aquest dissabte, el programa #Invulnerables, impulsat per Sor Lucía Caram, amb el suport de la Obra Social la Caixa, reivindicarà el dret dels nens a ser nens i a ser feliços i fa una aposta per garantir la igualtat d'oportunitats per als nens al nostre entorn a través del #Trendelainfancia.

Amb motiu del Dia dels Drets de la Infància, un tren dels FGC farà el recorregut Manresa – Barcelona simbolitzant el viatge i el somni vers "un món d'oportunitats per a tots els infants del nostre país, i del món". 

Durant el viatge, i a l'arribada, Themoff produccions enregistrarà un videoclip amb la cançó Viu-la de Filipo Landini, amb una coreografia de joves manresans dirigits per Ariadna Guitart. 

Persones conegudes i significatives pels seus valors i compromís, i especialment amb els nens, pujaran al tren i ajudaran a donar veu, moviment, color i visibilitat al repte de fer que tots els nens puguin ser nens, que puguin gaudir de la vida, ser feliços, tenint oportunitats per créixer i ser allò que vulguin ser.

Entre els viatgers del #Trendelainfancia que acompanyaran aquest viatge que vol fer rutes per tot el país, hi haurà, entre d'altres, Joan Pere, Quim Masfarrer, Xantal Llavina, el Peyu, Ricard Ustrell, Mariola Dinarés, Carme Barceló, Toni Marín, Ruth Jimenez, Anna Bertràn, Justo Molinero, Carles Gilibert, Araceli Segarra, les germanes Jaqui i Janet Capdevila, Sergi Grimau o Pere Mas.

També han volgut donar suport enregistrant vídeos el Padre Angel, el Mag Lari i la seva companya de màgia, el mag Paco González, Ander Mirambel, Victor Küppers, Núria Picas, Nandu Jubany, Xavier Graset, i Leo Messi. 

El viatge del #Trendelainfància començarà l'estació de Manresa Alta dels FGC de Manresa i acabarà el seu recorregut a plaça Espanya, a les andanes 3 i 4. "Que un de cada tres nens, entre nosaltres, visqui en risc d'exclusió social, que sigui molt difícil trencar el cercle de la pobresa hereditària ens hauria de fer reflexionar, i tenir la certesa que amb la implicació de tots, des de la promoció de la col·laboració publico-privada, es possible avançar, posem en marxa de forma simbòlica, aquest #Trendelainfancia", explica Sor Lucía.

A l'acabar l'acció hi haurà una sessió de xarxes socials, de la mà de Mariola Dinares del Popap de Catalunya Ràdio, en la que s'utilitzaran els #TrenDeLaInfancia #Invulnerables #Caixaproinfancia, amb l'objectiu de aconseguir ser TT a les xarxes socials. 

En aquesta línia, els organitzadors conviden a tots els ciutadans a unir-se des de les seves xarxes socials utilitzant aquest hashtag, incloent frases, idees i fotografies que ajudin a posar sobre la consciència de tots l'objectiu de treballar pels nens, per la infància.

El programa Invulnerables va néixer l'any 2015, quan Sor Lucía, al rebre el Premi Català de l'Any, va demanar un Pacte contra la pobresa infantil. El President de la Generalitat, Artur Mas, la va convidar a fer una proposta, i amb el suport de la Obra Social la Caixa, i la col·laboració de la Fundació del FC Barcelona i la conselleria de Benestar i Família, el programa es va iniciar a vuit municipis de Catalunya, promovent un treball en xarxa, així com la col·laboració público-privada. 

A dia d'avui #Invulnerables es troba a tretze municipis transformant la vida dels nens i de les seves famílies, apostant per la igualtat d'oportunitats, treballant per la formació i la incorporació al mercat laboral dels pares dels nens, i fent una aposta per garantir que "els nens siguin nens".