L'Estany clourà diumenge la primera edició del cicle que posa en valor el seu patrimoni

Ho farà amb dues conferències i una visita a la Casa de Cultura i al monestir de Santa Maria

Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:02h
Aquest diumenge, 25 de novembre, la sala polivalent de la Casa de Cultura de l'Estany serà l'escenari de l'acte de clausura del primer cicle descobrint l'Estany, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament del municipi amb la voluntat de contribuir a la creació, la recopilació i la divulgació de coneixement sobre el patrimoni his­tòric, arquitectònic, artístic, natural, cultural i etnològic de la vila. Tot plegat a través de conferències per donar a conèixer alguns dels aspectes menys habi­tuals i més desconeguts del patrimoni local.

Sota el títol Més d'un segle de restauracions arquitectòniques al monestir de Santa Maria, la primera part d'aquesta primera edició del cicle va tenir lloc el passat 14 d'octubre. La proposta que el clourà es durà a terme aquest diumenge a dos quarts de dotze del migdia i s'iniciarà amb els parlaments de l'alcalde de l'Estany, Salvador Tresserra, i de la directora de la Casa de Cultura Marina Berdalet. Seguidament, tindran lloc les conferències  Més d'un segle de restauracions arquitectòniques al monestir de Santa Maria -a càrrec de  Mireia Barnadas- i La rehabilitació de la Casa de Cultura (2014-2015) -impartida per l'arquitecte Jordi Morros, Marta Urbiola i Daniel Gutiérrez.

Tot plegat acabarà amb una visita guiada per la Casa de Cultura i el recinte del monestir de Santa Maria, en la qual els conferenciants ampliaran les seves explicacions.