La Cambra comença un cicle de jornades sobre el sector industrial

La directora general d'Indústria de la Generalitat, Matilde Villaroya, serà la convidada de la primera sessió

Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:02h
La Cambra de Comerç de Manresa començarà un cicle de jornades dedicades a analitzar i debatre sobre la situació del sector industrial a la Catalunya Central i les seves perspectives de futur. El cicle, que porta per títol L'empresa del demà, forma part del projecte Ocupació al Bages Industrial, promogut per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa i en el qual la Cambra també hi participa. La primera sessió tindrà lloc dimecres vinent dia 28 de novembre i hi participarà la directora general d'Indústria de la Generalitat, Matilde Villaroya, que parlarà sobre l'estratègia industrial de Catalunya. L'acte tindrà lloc a les 9 del matí a la sala d'actes de la Cambra.

El dimecres 12 de desembre, a les 12 del migdia, es farà la segona jornada d'aquest cicle, en la que es parlarà de l'impacte laboral de la indústria 4.0 a Catalunya. En aquest cas, el ponent serà Joan Miquel Hernández, responsable de l'àrea de Desenvolupament Empresarial de la Generalitat de Catalunya. La participació a les dues sessions és oberta a totes les persones que hi estiguin interessades i cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a [email protected].

El Bages, comarca industrial

El sector industrial té un pes específic important al teixit econòmic del Bages, on suposa un 30% de l'ocupació i un 41% de tot el valor afegit brut que general el sector privat de la comarca, segons dades de l'estudi Creixement econòmic i activitat empresarial al Bages 2012-2016 que la Cambra va fer públic el passat mes d'octubre. Així, la comarca destaca dins del conjunt català per seu marcat caràcter industrial i la presència d'empreses molt internacionalitzades, entre les quals destaca el sector auxiliar de l'automoció, molt important en termes quantitatius i amb una base exportadora superior a la mitjana catalana del mateix sector.

L'aposta d'Europa pel sector industrial i l'entrada de les noves tecnologies de la indústria 4.0 han posat el focus d'atenció en aquest sector, que es prepara per afrontar canvis importants en els propers anys.