Fundació Lacetània i Obra Social «la Caixa» aposten per la formació per al sector industrial

Pere Casals i Jaume Massana dignant el conveni
Pere Casals i Jaume Massana dignant el conveni | Lacetània
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:51h
La Fundació Lacetània i l'Obra Social "la Caixa" han renovat el seu compromís per la millora de la formació dels operaris industrials de la Catalunya Central. Les dues entitats tenen des de fa tres anys un conveni de col·laboració gràcies al qual s'impulsa un programa formatiu de perfeccionament en mecanització CNC adreçat a alumnes del Centre de Formació Pràctica que necessiten guanyar experiència i coneixements abans d'incorporar-se al mercat de treball. Fins al moment, 10 persones s'han beneficiat d'aquest programa, que ha permès inserir laboralment aquests professionals en empreses industrials del territori.

L'Obra Social "la Caixa" aporta una dotació de 20.000 € al projecte, que s'imparteix a les instal·lacions del del Centre de Formació Pràctica. El programa es reeditarà durant l'any 2019 i els participants seran seleccionats tenint en compte el seu rendiment acadèmic, prioritzant col·lectius que siguin especialment vulnerables com els joves menors de 25 anys, persones desocupades i que no tinguin una experiència laboral sòlida.

En total, els beneficiaris reben gratuïtament una formació de 550 hores que els permet millorar substancialment les seves perspectives professionals. Tots els professionals que han passat per aquest programa han acabat treballant en empreses del sector industrial. Es tracta d'un perfil professional molt demanat per les empreses del territori, que sovint tenen dificultats per trobar candidats prou preparats per donar resposta a les seves necessitats.