A presó dos homes que cultivaven 1.878 plantes de marihuana en una nau d'Artés

L'estança disposava d'un sistema de ventilació, reg i enllumenat per afavorir el ràpid creixement de les plantes

Plantació de marihuana que tenien a la nau d'Artés
Plantació de marihuana que tenien a la nau d'Artés | Mossos
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:17h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa, amb la col·laboració de la Policia Local d'Artés, van detenir el dilluns, dos homes, de 41 i 44 anys, i domicili desconegut, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

A principis de novembre la Policia Local d'Artés va posar en coneixement dels Mossos la possible existència d'una plantació de marihuana en una nau industrial al municipi.

Seguidament es va obrir una investigació i els agents van comprovar que de l'interior de la nau sortia una forta olor de marihuana. A més, totes les finestres estaven tapiades i s'escoltaven sorolls d'aparells d'aire condicionat funcionant durant tot el dia.

Per altra banda, els policies locals van esbrinar que la nau estava llogada i el llogater havia fet obres per insonoritzar i aïllar tèrmicament les parets interiors.

Amb tots els indicis, el passat dia 19 de novembre es va realitzar una entrada i perquisició conjunta entre mossos i policia local a l'interior de la nau. Durant l'escorcoll els policies van localitzar 1.878 plantes de marihuana en diferents estats de creixement. El dos homes que es trobaven al lloc van quedar detinguts per la seva presumpta implicació en un delicte de tràfic de drogues.

La nau estava habilitada per realitzar cultius intensius. Tenia cinc estances per classificar les plantes segons el seu estat. També disposava d'un sistema de ventilació, reg i enllumenat per afavorir el ràpid creixement de les plantes.

Els detinguts han passat aquest dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i ha decretat l'ingrés a presó per tots dos.

Tanmateix, els investigadors van poder concloure que els quatre detinguts per un delicte contra la salut pública del dia 14 de novembre en un control de pas a la carretera C-16 a Castellbell i el Vilar, estaven relacionats amb els detinguts d'Artés. Els 20 kilograms de marihuana que duien en el cotxe procedien de la mateixa plantació.