Althaia celebrarà, divendres, la 38a Jornada d'Urgències en Pediatria

Imatge d'arxiu d'una Jornada d'Urgències en Pediatria a Althaia
Imatge d'arxiu d'una Jornada d'Urgències en Pediatria a Althaia | Althaia
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:19h
Aquest divendres, 23 de novembre, se celebrarà la 38a edició de la Jornada d'Urgències en Pediatria, una trobada de referència per als pediatres de Catalunya que organitza la Fundació Althaia. La jornada, que tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu, és un fòrum de reflexió, debat i intercanvi d'experiències dels professionals.

La jornada començarà amb la taula Què cal fer davant de..., dedicada a tractar diferents temes en format breu. Hi haurà tres presentacions en què es proporcionaran coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer urgències, en concret, patologies oftalmològiques, cremades elèctriques i indicacions de la ventilació no invasiva. Aquests tres temes centraran una part dels tallers que es portaran a terme en grups reduïts junt amb els casos clínics de radiologia i les cures de dispositius del pacient crònic complex.

La segona taula del matí estarà dedicada a les controvèrsies, en què per a cada un dels temes es plantejaran diferents solucions. La cirurgia en l'apendicitis aguda, l'estudi i maneig de l'episodi aparentment letal i la fisioteràpia respiratòria en el tractament de les bronquiolitis seran els assumptes que es tractaran.

La jornada es clourà amb una conferència sobre Simulació a urgències, a càrrec del Dr. José Maria Quintilla, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i l'entrega de premi al millor cas clínic.