Junta General d'Accionistes

El Bàsquet Manresa redueix el seu deute en 905.000 euros

Les finances del club bagenc estan cada dia més sanejades segons s'ha informat a la junta general d'accionistes del club

per Xavier Sucarrats , Manresa, 20 de novembre de 2018 a les 23:46 |
Josep Sàez i Carles Sixto durant la junta general d'accionistes del Bàsquet Manresa | Xavier Sucarrats
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la bona marxa de l'equip a l'ACB les bones notícies arriben també des de les oficines. L'any que el Bàsquet Manresa va baixar un graó esportiu la salut econòmica de l'entitat va experimentar una notable millora segons va explicar Carles Sixto, gerent de l'entitat. La recuperació del cànon ACB n'és la principal responsable ja que el club del Nou Congost va ingressar 980.000 euros dels 1,7 milions a què tenia dret. Bona part d'aquests diners es van destinar a pagar deute i aquest queda situat a l'entorn dels 2,5 milions. La reducció de deute ha estat un de 905.000 euros. Un deute que presenta una estructura diferent al de les anteriors campanyes. Si fins ara era l'Agència Tributària el principal maldecap ara el principal creditor és Caixabank. El Bàsquet Manresa ha de retornar a l'entitat financera 1.153.389,81 euros a raó d'uns 100.000 anuals els propers tretze anys i mig. El deute amb Hisenda queda situat en 643.388,98. Aquest deute quedarà saldat el febrer de 2020 complint amb unes obligacions de 39.000 euros al mes.

I la tercera pota del deute és un calaix de sastre que inclou antics jugadors, tècnics i proveïdors i que supera, per poc, els 700.000 euros. Josep Sàez, president del Bàsquet Manresa, es va felicitar per aquestes dades el màxim mandatari manresà va destacar que "si mantenim el nivell d'ingressos i despeses i ens traiem de sobre les càrregues que tenim el club serà viable en uns tres anys. I tindrem un equip competitiu". 


L'altre punt d'interès és el pressupost de cara la temporada 2018/19. Els ingressos previstos es situen en l'entorn als tres milions d'euros. Els patrocinadors principals del club (700.000), el drets de naming ACB (600.000), abonats i taquillatges (530.000) i el pool de patrocinadors (450.000) en són les principals fonts d'ingressos. El Bàsquet Manresa va explicar que té cobert gairebé el 90% del pressupost. Al cantó de les despeses, la plantilla esportiva costarà 2,1 milions d'euros i s'endurà la major part dels 2,5 que es gastaran al Nou Congost. Els retocs a la plantilla per les lesions de Justin Doellman i Marko Lukovic estan contemplades a la massa salarial. La previsió està en un superàvit de 460.000 euros i una reducció de 600.000. 

Un altre punt d'interès és el deute que té l'ACB amb el Bàsquet Manresa. El descens a la LEB havia de generar un ingrés d'1,7 milions. Una part ja la va cobrar el club bagenc la temporada passada i en quedaven 780.000 pendents. El retorn a la màxima categoria implicava que el club manresà hagués d'abonar 430.000 euros anuals durant els propers quatre anys. Pel primer termini, en comptes de pagar-los el Bàsquet Manresa va demanar compensar-los i reduir la xifra pendent. De cara a les properes tres temporades haurà de generar els diners suficients per poder pagar la quota de participació a l'ACB. 


Sàez va acabar agraint la tasca dels seus companys del consell executiu i també d'empleats del club com Carles Sixto, Anna Pinell, Clàudia Fresno i Damià Badia.

 

Participació