VÍDEO El lloc on s'ha produït l'esllavissada que ha provocat el descarrilament del tren de la R4

El conseller Calvet apunta a que caldrà diversos dies per recuperar la normalitat

VÍDEO L'estat en què es troba el lloc de l'accident
VÍDEO L'estat en què es troba el lloc de l'accident | Anna Mira
Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:05h

Aquest és l'estat de l'esllavissada que ha provocat el descarrilament d'un tren entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses Torreblanca, a primera hora d'aquest dimarts, i que ha tingut una víctima mortal i una quarantena de ferits. Hi ha diversos blocs de roques a la via. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al mateix lloc dels fets, no ha volgut fer cap hipòtesi sobre si el comboi s'ha trobat amb l'esllavissada o ha estat durant el pas. Ara per ara, és competència d'Adif i Renfe netejar la zona, també actuar sobre el talús i, entre d'altres, amb la catenària. 

Tampoc ha "especulat" sobre si el talús que ha cedit oferia perillositat. Geòlegs de la Generalitat estan treballant per trobar les causes, en una feina conjunta amb tècnics d'Adif, Renfe i Foment.

El descarrilament

El descarrilament d'un tren de Rodalies a Vacarisses ha deixat finalment un mort, tres ferits de poca gravetat, 41 lleus i 86 il·lesos. Aquest és el balanç que ha fet Protecció Civil després que tot el passatge del tren fos evacuat, 131 persones en total. 

Un tren de la línia R4 que circulava entre Manresa (havia sortit a les 5.52h) i Sant Vicenç de Calders ha descarrilat per una esllavissada a un quart de set del matí entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses Torreblanca. Quatre dels sis vagons haurien descarrilat per la caiguda d'un talús, que hauria trencat la malla protectora.