Un mort i sis ferits en el descarrilament d'un tren a Vacarisses, entre Manresa i Terrassa

La causa de l'accident ha estat una esllavissada que ha fet sortir de la via els dos últims vagons

Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:35h
Una persona ha mort i sis han resultat ferides lleus en el descarrilament d'un tren de Rodalies de la línia R4 que circulava entre Manresa i Sant Vicenç de Calers que ha descarrilat per una esllavissada a un quart de set del matí entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses Torreblanca. Una cinquantena de persones ha resultat il·lesa. Es tractaria d'un tren de sis vagons, i els últims dos cotxes haurien descarrilat per culpa d'un talús que hauria caigut, segons ha informat Protecció Civil.

Catorze dotacions de Bombers i vuit ambulàncies s'han desplaçat al lloc de l'accident per atendre el passatge, així com tècnics de Protecció Civil i set patrulles dels Mossos d'Esquadra. El lloc del rescat és complicat a causa de l'orografia.

El tren havia sortit de Manresa i es traslladava a Barcelona, pocs minuts després de les 7 del matí. Queda interrompuda la circulació de les línies 4 i 12 entre Terrassa i Manresa.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'està dirigint també al lloc dels fets. El pla Ferrocat de Protecció Civil està en estat d'alerta.

S'ha tallat la C-58 a l'altura de Vacarisses per tot l'operatiu d'emergències. El Servei Català de Trànsit ha obert el peatge de Sant Vicenç de Castellet com a via alternativa.