El nou POUM de Fonollosa ja és una realitat

L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez
L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez | AjFnll
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:49h
El passat divendres 16 de novembre, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Fonollosa (POUM) va sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Això suposa l'executivitat i l'obligat compliment del nou Pla, i és el final d'un llarg procés que l'Ajuntament de Fonollosa va iniciar l'any 2009 per la tramitació de la seva principal eina de planejament.

El nou POUM substitueix a les anteriors Normes Subsidiàries de Planejament que eren vigents des de l'any 1993. També es deroguen 8 modificacions puntuals i 1 Pla especial d'assignació d'usos. I és vigent un cop superada l'elaboració de dos textos refosos després de l'aprovació provisional que es va fer el novembre de 2016, incorporant i corregint diversos aspectes indicats per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central.

Aquesta nova normativa, redactada per un equip dirigit per l'arquitecte Narcís Tussell, servirà per orientar el model de desenvolupament i l'expansió urbana dels diferents nuclis del municipi en les properes dècades, i ordenar i solucionar diverses problemàtiques i reptes plantejats en l'àmbit del sòl no urbanitzable, del qual l'ajuntament assumeix més competències que han de permetre millorar l'agilitat en alguns tràmits.

L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, ha remarcat que "el nou POUM és el resultat d'un llarg procés de treball transversal durant gairebé tres legislatures, que ha comptat amb un bon consens social i polític, i amb una important fase de participació ciutadana. El document que finalment hem pogut obtenir, tot i que ha sofert nombroses modificacions per part de la Comissió d'Urbanisme que van fer encallar el procés a cavall de la present i l'anterior legislatura, manté l'esperit inicial de preservar el territori, fomentar-ne el seu desenvolupament, i permetre un creixement sostingut dels nostres pobles". I afegeix: "el POUM és l'eina normativa més important i necessària per poder afrontar els grans reptes urbanístics que tenim al nostre terme municipal. Ens alegrem que ja estigui en vigor, i agraïm a totes les persones que hi han treballat per a fer-lo possible".