Golejada del Cd'E Manresa a Balaguer que l'afiança en els llocs capdavanters (1-6)

El Cd'E Manresa ha jugat un partit molt complet a Balaguer
El Cd'E Manresa ha jugat un partit molt complet a Balaguer | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:44h
Fa vint-i-set anys el Manresa va rebre un sever correctiu a Balaguer (7-1). Vint-i-set anys després els jugadors manresans van estar a punt de donar-li la volta complerta al mitjó. Només una decisió salomònica de l'àrbitre López Kassem va deixar el dubte de si s'hagués aconseguit el que seria un bonic capicua (7-1,1-7). Però també el dubte de si hores d'ara, al final de la 12ª jornada, el Manresa seria nou líder del grup 2 de 1ª Catalana. A la recta final del partit els jugadors que novament lluïen la imbatuda camiseta blau cel anaven llançats de cara a la porteria rival, però just al minut 90 es va xiular la fi del partit, sense temps afegit malgrat que s'havien fet quatre aturades per fer canvis i s'havia aturat el joc dues vegades per atendre lesions. Sí, això només és anecdòtic, però si al final de lliga ve d'un gol, què? (la temporada 83-84 el Manresa va quedar fora de jugar la Copa del Rei per un sol gol).

I tampoc això amaga el gran partit que va jugar el Manresa contra un Balaguer que, si més no a casa, s'havia mostrat més compacte que quan surt del seu municipal. La victòria manresana es va gestar, sobretot, en cinc minuts boixos, els cinc primers de la represa. Als 50' el marcador assenyalava un contundent 1-4, després que la primera part acabés 0-1. A la recta final es va arrodonir el resultat amb dos gols més en cinc minuts. Ara, no cal dir que aquesta victòria s'ha de fer bona acompanyant-la amb una altre triomf la setmana que ve, quan es rebrà la visita del Vista Alegre. I allunyar de nou la síndrome Congost, que sembla que vol treure de nou el nas per l'estadi.

El Manresa, aquesta vegada, no va haver d'esperar gaire a reflectir al marcador el que es veia sobre el terreny de joc. Als 8' arribava un gol afortunat però que premiava un millor joc visitant que ja s'albirava als primers compassos del partit. Un servei de falta de Joel Priego el rematava, sense voler, Gabernet a la seva porteria, sens dubte pressionat per la presència al seu costat del central blanc-i-vermell Florent. Malgrat que va disposar de varies oportunitats per ampliar diferències, el Manresa arribaria al descans amb la mínima avantatge però amb millors sensacions que un rival que mostrava certes carències defensives.

Una bona assistència de Sergi Soler, per sobre de la defensa cap a Cuello, va permetre aquest d'efectuar una rematada franca però massa centrada a les mans d'Alfred (21'). Alsina culminaria una internada pel carril esquerra amb una centrada des de la línia de fons que tocaria en un defensa local i que un company seu trauria sota pals (35'). Poc després el mateix Alsina seria de nou protagonista amb una gardela des de fora de l'àrea que va fregar l'esquadra (42'). Un xut des del balcó de l'àrea de Trota, potent però centrat, i que va obligar Pol Busquets a aturar en dos temps, seria la única noticia en atac del Balaguer en una primera part que el Manresa va mostrar molt més poder ofensiu però que no va poder sentenciar.

Els cinc primers minuts de la segona part van ser boixos. Als 46' Bernat recuperava una pilota a prop de la banda dreta, es va fer una auto passada davant un rival i va posar un autèntic caramel al cap de Noah, que creuava la pilota al segon pal i obria forat al marcador. Només dos minuts després arribaria el 0-3, quan una acció individual de Joel Priego, des de la zona d'interior dret de l'atac manresà, la culminaria amb una gardela que va treure las teranyines de la porteria d'Alfred. Però el Manresa va patir un lapsus un minut més tard, quan encara celebrava el tercer gol, i veia com una centrada des de la línia de fons, per l'esquerra de l'atac balaguerí, la convertia en gol Vendrell amb un cop de cap a boca de canó.

Però el Manresa no va voler donar-li vida al seu rival, ni que es repetissin situacions similars d'altres partits, i va anar per feina i de cara a barraca. Alfred evitava amb els peus un gol cantat de Sergi Soler i la jugada acabava amb tret de cantonada. Aquí va néixer l'1-4, després d'un refús en curt de la defensa local que recollia el capità Solernou i que, després d'un control amb el pit, el convertia en el quart pel seu equip.

Arran d'aquest darrer gol el Balaguer va reaccionar i va treure una mica d'orgull, però va ser un miratge. El Manresa ratllava la perfecció en defensa i no donava aire al seu rival. És més, en aquesta dotzena de minuts que va durar la reacció local, el Manresa va estar més a prop del gol quan Joel Priego es va presentar davant Alfred i, des del vèrtex de l'àrea petita, va llançar un xut enverinat al primer pal que el porter local va encertar a refusar (57').

El Balaguer es va anar desfent mica en mica i el Manresa va anar incrementant un domini que en ocasions va ser insultant. Fruit d'aquesta situació arribarien els dos darrers gols, l'1-5 després d'una assistència de Joel Priego cap a Marcel Bellido que aquest culminaria amb una preciosa i precisa vaselina sobre la sortida d'Alfred; i l'1-6 amb una passada des de la línia de fons de Marcel Bellido cap a l'arribada de Biel Rodríguez, que marcaria a porteria buida. Justícia poètica: fills d'alguns jugadors blancs-i-vermell que van patir el ressenyat 7-1 de l'any 1991, aquesta vegada han col·laborat per rentar la imatge dels seus pares, que eren allà per comprovar que la venjança es un plat que es serveix en plat fred.

Fitxa tècnica

Club de Futbol Balaguer: Alfred, Gabernet, Joan Martínez, Hichem, Vendrell, Sergi, Pau, Marcel, Rubén, Jordana, Trota

Centre d'Esports Manresa: Pol Busquets, Ruano, Solernou, Florent, Alsina, Bernat, Joel Priego, Cuello, Noah, Sergi Soler, Brian

Gols

0-1 (8'), Gabernet (p.p.); 0-2 (46'), Noah; 0-3 (48'), Joel Priego; 1-3 (49'), Vendrell; 1-4 (50'), Solernou; 1-5 (83'), Marcel Bellido; 1-6 (88'), Biel Rodríguez