El Vinya Cros exhaureix les 600 inscripcions amb més de 50 persones en llista d'espera

La prova recapta més de 7.000 euros per al Cosidor de la Fundació del Convent de Santa Clara

Sortida del Vinya Cros des de l'Oller del Mas
Sortida del Vinya Cros des de l'Oller del Mas | Oller del Mas
Redacció
18 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:01h
El Vinya-Cross solidari ha tancat aquest diumenge la quarta edició superant totes les expectatives i es consolida al Bages entre les primeres curses amb més corredors. Enguany s'ha endarrerit un mes al calendari per evitar no coincidir amb les altres curses que es celebren a la comarca.

Tot i la mala previsió meteorològica i les pluges dels últims dies, els 600 corredors arribaven a les 8h del mati a l'Oller del Mas i a les 10h es donava el tret de sortida des del Castell de l'Oller del Mas. Una edició caracteritzada per l'aigua i el fang que ha posat a prova a tots els participants que havien de creuar el riu en diverses ocasions. Com cada any, els dos recorreguts de 5km i 10km s'han mantingut i els corredors han gaudit d'un escenari únic entre vinyes, boscos, camps de cereal i oliveres amb el teló de Montserrat de fons. Un terreny exigent que ha posat a prova als més valents i ha permès als aficionats i menuts fer el seu recorregut fins al final. 

En la categoria general de 10 km, el guanyador ha estat Xavier Sanchez amb un temps de 36'49" seguit per Francesc Galera (36'51") i el tercer classificat Josep Segura (37:27). En categoria femenina, el pòdium ha estat per Laura Teruzzi amb un temps de (47'12") seguida per la segona classificada Silvia Dominguez (49'09") i Aleilma Nunes (50'04"). En la categoria general de 5 km, el pòdium masculí està format per Guillem Fernandez amb 16'50", seguit per Franc Espuña (17'20") i Roberto Barcella (17'27"). En la categoria femenina, Roser Perez és la primera classificada amb un temps de 21'43" seguida per la segona classificada Manuela Martinez (22'51") i Sonia Peix (23'06"). També s'han repartit premis per les categories sub23, més 40 i més 50. 

A l'arribada als corredors els esperava una botifarrada, cafès, degustació de vi i formatge, música i un gran photocall per capturar les millors instantànies. El sol que ha lluït només començar la cursa i ha permès als corredors i famílies gaudir d'un gran ambient post cursa al pati mil·lenari del castell. 

Més de 35 voluntaris han participat en el desenvolupament de la cursa i diferents empreses i entitats de la zona han col·laborat per tal d'assolir amb èxit aquesta iniciativa. Els diners recaptats amb les inscripcions van destinats al projecte “El Cosidor” liderat per la Fundació del Convent de Santa Clara i té com a missió ensenyar a les dones (la majoria provinents de la Plataforma dels aliments) un ofici com és cosir donant un plus d'autoestima, de sentiments positius i de suport en cada situació familiar individualitzada. Amb les inscripcions, la venda de cafès i de botifarres s'han recaptat més de 7.000€ per aquest projecte. 

L'organització de la cursa s'ha fet entre Rios Running, la Fundació del Convent de Santa Clara i Oller del Mas, que altruistament han treballat durant mesos per tal d'aconseguir que aquest dia fos un èxit. Enguany el voluntariat el dia de la cursa s'ha format per voluntaris de la Fundació Convent de Santa Clara, treballadors de CaixaBank i treballadors de l'Oller del Mas. 

Després d'aquesta quarta edició, el Vinya-Cross, cursa cronometrada per Champion Chip, vol ser un esdeveniment esportiu amb una vessant social i lúdica que permeti participar a tots els públics, tan corredors professionals com gent amb ganes de passar una bona estona i col·laborar en una bona causa. Després de l'èxit d'aquesta tercera convocatòria i de deixar a més de 50 persones sense dorsal l'organització ja està pensant en la cinquena edició ampliar a 800 participants afegint un recorregut de 20 km per als més esportistes.