El BAXI Manresa obté a Burgos una altra victòria de mèrit (74-82)

Partit intens dels bagencs contra el San Pablo Burgos en un ambient fantàstic

El BAXI Manresa ha aconseguit una important victòria a Burgos
El BAXI Manresa ha aconseguit una important victòria a Burgos | M. González
17 de novembre del 2018
Actualitzat el 19 de novembre a les 17:18h
En un partit jugat de tu a tu i un ambient fantàstic, el BAXI Manresa ha guanyat on havien perdut equips com Baskonia i Unicaja de Màlaga. Els bagencs han jugat novament un partit molt seriós i s'han apuntat en cinquè triomf del curs. Ryan Toolson ha exercit d'anotador. I el serbi Nikola Dragovic s'ha destapat en atac. Parlar de copa encara no toca. Tot i que somiar és gratuït.

Joan Peñarroya ha sorprès amb l'entrada de Nikola Dragovic al quintet inicial. La resta han estat els habituals Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs i Cady Lalanne. Diego Epifanio, tècnic del San Pablo Burgos, ha sortit amb Bruno Fitipaldo, Brander Frazier, Vlatko Cancar, Kevin Thompson i Viacheslav Kravstov. Toolson i Frazier han hagut de deixar la pista quan només es portaven deu segons després d'haver topat cap contra cap. El mormó del BAXI Manresa ha marxat als vestidors per rebre punts de sutura. Lundberg ha entrat al seu lloc. El danès ha estat molt actiu. Sobretot amb un espectacular tap.

Els dos equips han començat tutejant-se. Les cistelles del San Pablo Burgos eren respostes pels jugadors del BAXI Manresa. Fins que Tomàs ha donat el primer avantatge als bagencs (5-8, minut 3). Això ha permès als bagencs prendre la iniciativa amb rendes curtes. Com també era curt el marcador. Les pèrdues de pilota dels dos conjunts hi tenien força a veure. Les rotacions no han funcionat tan bé com en anteriors ocasions. Els locals ho han aprofitat per avançar-se novament. Sense que l'equip bagenc marxés del partit. Toolson tornava al parquet per sumar dos triples que posaven en franquícia el seu equip. Però una pèrdua de Renfroe ha acabat amb falta del base nord-americà. Ongjen Jamaraz no ha desaprofitat els tirs lliures (24-21, minut 10).

El San Pablo Burgos ha aconseguit una màxima renda de cinc punts al seu favor dos cops. Justin Doellman l'ha neutralitzat amb un 0-5. El marcador començava a fer la goma. Primer s'avançaven els castellans i després igualaven els catalans (35-35, minut 17). Dragovic sumava accions de mèrit que obligaven Epifanio a demanar temps mort. No li ha servit de massa. Una contra culminada per Lundberg deixava el 39-44 al descans.

La segona part ha seguit la mateixa dinàmica que els primers vint minuts. Igualtat entre tots dos equips. El BAXI Manresa era capaç de gestionar la seva curta renda. Sense deixat cistelles fàcils al rival però concedint segones oportunitats. El segon triple de Dragovic ampliava l'avantatge manresà als sis punts (45-51, minut 24). El serbi ha afegit a la seva bona predisposició defensiva fluïdesa en atac. L'afició local ha tibat del seu equip exercint de sisè home. El Coliseum ha estat un aliat que ha impedit que el seu equip es desconnectés. Això i l'encert de Thompson ha comprimit el marcador. Els manresans aguantaven les escomeses del San Pablo Burgos. Lundberg sumava un brutal triple per posar el seu equip set punts a sobre. Un 4-0 deixava el marcador en 60-63 a manca del quart definitiu.

El marcador no es volia moure als darrers deu minuts. Renfroe, per fi, trencava el gel en una dinàmica d'errades generals. El BAXI Manresa n'ha sortit beneficiat. Tomàs sumava de tres per situar una nova màxima per al seu equip (63-72, minut 35). El partit estava ben encaminat i calia certificar-lo. La tasca no era gens senzilla ja que els castellans han volgut apurar les seves opcions. Però ja no hi ha estat a temps. Sis punts seguits de Toolson han matat el partit. bon triomf per 74-82.