Marko Lukovic torna al BAXI Manresa per viatjar a Burgos

Joan Peñarroya compta amb tots els jugadors del primer equip

El BAXI Manresa jugarà dissabte a Burgos
El BAXI Manresa jugarà dissabte a Burgos | J. Bernal
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:15h
Marko Lukovic és la gran novetat del BAXI Manresa per enfrontar-se al San Pablo Burgos (dissabte, 20.30h). D'aquesta forma els manresans viatjaran amb dotze jugadors del primer equip. La setmana no ha comportat cap contratemps important al Nou Congost i l'infermeria s'ha buidat de jugadors. Paco del Águila també entrena amb l'equip però no està a punt per viatjar. Només el vinculat David Òrrit és baixa per lesió.

Joan Peñarroya defineix com a "complicada" la visita a Burgos. La ciutat castellana ha estat la darrera en incorporar-se a l'ACB. Un article publicat aquesta setmana recorda la passió amb què es viu el bàsquet a la ciutat castellana després del seu ascens. Més de 9.000 incondicionals espectadors omplen el Coliseum cada partit que juga com a local. El tècnic del BAXI Manresa no tem aquest ambient i explica que "els jugadors prefereixen jugar en un camp ple". El burgalesos han començat de forma molt irregular i el seu rendiment és molt diferent jugant com a local o visitant. Les tres victòries que tenen les han assolit a casa. Al seu pavelló han derrotat Baskonia i Unicaja de Màlaga. A fora, en canvi, encara no han guanyat.


Kevin Thompson és un dels jugadors que continua de la temporada passada al San Pablo Burgos i n'és un dels homes més importants. Peñarroya destaca també Vlatko Cancar. "Es tracta d'un projecte de jove jugador europeu que aviat veurem a l'NBA"; afirma el terrassenc. El tècnic del BAXI Manresa també valora la parella de bases del seu rival. Dos jugadors molt diferents que donen dos estils de joc en funció de qui jugui. Ognjen Jaramaz és un base que juga amb explosivitat i Bruno Fitiplado aporta més pausa gràcies a la seva veterania. Diego Epifanio, entrenador dels castellans, torna els elogis que li ha dedicat Joan Peñarroya a la prèvia i afirma que "el bon inici dels catalans és haver conservat una bona base de la temporada passada i haver incorporat bons jugadors. A més de l'alegria que Peñarroya imprimeix als seus equips".

Aquesta, però, no serà la primera vegada que els bagencs es desplacin a Burgos. La temporada 2006-07, el BAXI Manresa ja s'hi va desplaçar quan era a la lliga LEB i va perdre per un contundent 81-60. L'equip manresà tenia a les seves files jugadors com Rafa Martínez, Guille Rubio, Juan Alberto Espil, Javi Rodríguez, Josh Asselin i sergi Llull. Pels castellans van jugar dos homes que en algun moment de la seva carrera van jugar al Nou Congost: Peter Lorant, que hi va jugar abans, i José Ramón Esmorís, que ho va fer després.
Arxivat a