L'Ajuntament lliura els diplomes als establiments participants al programa «Welcome!»

Establiments participants al programa «Welcome!»
Establiments participants al programa «Welcome!» | AjM
Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:40h
L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa el programa Welcome!, que consisteix en la creació d'una xarxa de col·laboració entre Manresa Turisme i diversos establiments comercials.

Els comerços participants tenen a la seva disposició un vinil acreditatiu a la porta del seu negoci que serveix per identificar-los. D'altra banda, també disposen d'informació relacionada amb les visites guiades i les activitats que es van programant i organitzant des de Manresa Turisme; d'aquesta manera estan preparats per donar informació turística si algun visitant els hi demana i poden fer-ne difusió. A canvi de la seva col·laboració poden accedir gratuïtament a les noves ofertes turístiques i sempre tindran la informació actualitzada dels actes que es portin a terme.

A dia d'avui hi ha 10 establiments adherits al programa; Joieria Copèrnic, L'Orquídia Teixits, La Masia, Mercat Puigmercadal, Uró Joiers, Killing Weekend, Farmàcia Anna Solé, Toc ToC La Shop, Vermuteria Santa Rita i Puigbertran. Tots ells han participat en dues sessions formatives; la primera va consistir en una visita turística per diversos indrets la ciutat, com la Cova, la Seu, el carrer del Balç, la Manresa modernista i l'Espai Manresa 1522. I la segona, va consistir en una visita a la Torre Lluvià i al Celler el Molí de Collbaix per conèixer quines són les ofertes d'enoturisme que s'ofereixen al Bages.

Esta previst que al llarg del 2019 s'organitzin quatre sessions formatives més, tant a Manresa com a la comarca.

Coincidint amb la presentació del projecte, aquest migdia s'ha fet el lliurament dels diplomes, vinils i displays als establiments participants per part dels regidors de Turisme i Barris, Joan Calmet; i Comerç i Mercats, Jaume Arnau.

El regidor de Turisme i Barris de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha volgut agrair la participació en aquest projecte dels 10 establiments i la seva assistència a les dues sessions turístiques que es van fer, ja que "és molt engrescador veure que els establiments d'una ciutat contribueixen a la difusió del turisme". També ha assenyalat que la creació de l'Oficina de Turisme l'any 2013 "va aportar una oportunitat de creixement de la ciutat i una forma de millorar el turisme". Calmet ha reiterat les bones xifres de visitants a la ciutat i ha destacat que el 60% dels serveis turístics que s'ofereixen des de Manresa Turisme és per gent de fora de Manresa, dels quals un 20% són de fora de l'estat, i que el 2017 "la capital del Bages va rebre 180.000 visitants".

El regidor de Comerç i Mercat de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, ha destacat el lligam entre el turisme i el comerç i ha volgut animar altres establiments de la ciutat a adherir-se a la campanya.