La Setmana del Medi Ambient de Sant Vicenç marca el final del Marató Residu Zero

Dissabte de la setmana vinent la plaça de l'Ajuntament acollirà el Mercat de Segona Mà i Intercanvi que inclourà una demostració pràctica de l'energia fotovoltaica

Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:18h
Aquest divendres al matí Sant Vicenç de Castellet ha donat el tret de sortida a la Setmana del Medi Ambient amb la presència de la deixalleria mòbil al mercat dels divendres. El municipi ha preparat un conjunt d'actes en què destaquen les festes de cloenda a les tres escoles que han participat durant els darrers mesos a la campanya Marató Residu Zero. Prop de 550 alumnes de primària del municipi, juntament amb les seves famílies, han après a esmorzar de manera més saludable i a generar menys residus a l'escola.

Actes divulgatius

Un dels actes més destacats serà el Mercat de Segona Mà i Intercanvi que se celebrarà dissabte de la setmana vinent durant tot el matí a la plaça de l'Ajuntament i inclourà un taller de titelles i bosses sostenibles i demostracions de l'energia fotovoltaica entre 12 i 2 del migdia a càrrec d'Intiam Ruai. A més, es programarà una edició especial de l'Hora del Conte amb la proposta Glu, el viatge d'una goteta d'aigua a l'auditori de l'Espai Ateneu. El cap de setmana es tancarà el diumenge 25 amb un taller familiar de fabricació de caixes niu per diferents espècies d'ocells presents als àmbits urbans al parc de les Escoles Velles.

En paral·lel, dimarts es proposa un taller de reciclatge per donar una segona vida a les pancartes i lones publicitàries i l'endemà es farà la xerrada La copa, una altra mirada a la menstruació a càrrec de Mandràgores.

Sortida a Vallhonesta

La passejada guiada Natura, Història i Llegendes a Sant Jaume de Vallhonesta es farà aquest diumenge 18 de novembre. El grup passarà per la pujada del camí dels Maquis fins a l'ermita de Sant Jaume i la tornada es farà pel camí dels Noguerets.