Vicenç Mauri, premiat pel Consell Català de Formació Professional

El santvicentí va ser un dels confundadors del CFP, que ha esdevingut una referència en la formació pràctica dels professionals del metall

Vicenç Mauri
Vicenç Mauri | Arxiu particular
Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:03h
Vicenç Mauri, cofundador del Centre de Formació Pràctica, rebrà la distinció del Consell Català de Formació Professional pel seu compromís continu amb l'impuls de la formació professional a la Catalunya Central. Mauri, pèrit mercantil i industrial mecànic, compta amb una extensa trajectòria professional en diferents empreses industrials del territori i ha estat vinculat a institucions com la Cambra de Comerç de Manresa i PIMEC. La seva implicació en la creació del Centre de Formació Pràctica ha permès a la Catalunya Central disposar d'un centre de referència en la formació dels professionals del sector del metall.

En el terreny de la formació professional, a més de ser un dels impulsors del CFP i d'haver estat membre del patronat de la Fundació Lacetània, ha format part del Consell Català de la Formació Professional i va treballar en la creació de l'Institut Català del Metall. Mauri va ser un dels promotors del cicle de grau superior de formació professional dual en Comerç Internacional a l'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet i participa en el projecte Ocupació al Bages Industrial dissenyant programes de formació per a persones a l'atur que els permetin accedir a llocs de treball a la indústria del metall.

El compromís amb la formació professional també l'ha exercit des de la seva vessant com a empresari, afavorint que les seves empreses Tecnoquark i Tecmec s'impliquin activament en l'acollida i formació d'alumnes en pràctiques.

Vicenç Mauri rebrà el premi el proper dia 26 de novembre a l'Hospitalet de Llobregat, en un acte en el qual hi seran presents el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el president del Consell Català de Formació Professional, Fabián Mohedano.