Visites guiades per conèixer els Favets de Manresa, la proposta de la Seu per la Puríssima

La Capella dels Favets serà una de les protagonistes de la visita guiada
La Capella dels Favets serà una de les protagonistes de la visita guiada | La Seu
Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:04h
Des de fa més de cinc-cents anys, la Confraria de la Puríssima organitza els actes de celebració de la Festa de la Puríssima a la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa i, enguany, ha programat conjuntament amb la gestió de la Seu i els Amics de la Seu, cinc sessions de visites guiades per explicar qui són els Favets i quin és el seu patrimoni. 

Les visites tindran lloc els dies 1, 6 i 8 de desembre, en horari de matí. En el cas dels dies 6 i 8, se'n faran dues sessions: una, que començarà a dos quarts de dotze del migdia i l'altra que engegarà a dos quarts d'una. Pel que fa al dia 8, se n'oferirà una d'única que s'iniciarà a les deu del matí. El recorregut, de cinquanta minuts de durada, inclourà la visita a la Capella dels Favets, ubicada al claustre neoclàssic de la Seu; a l'Altar Major de la Puríssima; a l'interior de la basílica, i a les joies del Museu de la Seu.

El preu de la visita és de 4 euros per persona i es recomana inscriure-s'hi prèviament enviant un correu electrònic a gestio@seudemanresa.cat o trucant al 93 872 15 12. La recaptació de les visites es destinarà a la restauració de l'altar de la Puríssima.

A banda d'aquesta proposta, la Confraria ha programat un seguit d'actes per celebrar la Puríssima. El primer de tots -que començarà el dijous 29 de novembre i s'allargarà fins el divendres 7 de desembre- consistirà en la tradicional Novena i missa, cada dia, a dos quarts de set de la tarda; i en la Missa amb homilia i cant dels Goigs a les set de la tarda. Totes dues tindran lloc a la Capella de la Puríssima.

El segon acte serà la tradicional Passada de la Bandera, que tindrà lloc el diumenge 2 de desembre. Sortirà des de la basílica de la Seu a les deu del matí i passarà per diversos carrers de la ciutat. Finalment, el dissabte 8 de desembre se celebrarà, en el marc de la festivitat de la Immaculada, una missa conventual solemne, a les onze del matí. 

La Reial Confraria de la Puríssima i Immaculada Concepció de Maria

Coneguda, també, amb el nom de "Confraria dels Favets", la Reial Confraria de la Puríssima i Immaculada Concepció de Maria es va fundar el 1489. El 8 de desembre d'aquell mateix any va celebrar-se per primera vegada la festa de la seva patrona a La Seu. Des de llavors, moltes generacions de manresans i manresanes han seguit demostrant la seva devoció i estima a la Immaculada. Actualment, la confraria està regida per una Junta directiva, administradors i auxiliars, sota el guiatge de Mossèn Joan Prat.