Visites guiades per conèixer els Favets de Manresa, la proposta de la Seu per la Puríssima

per Redacció , Manresa, 16 de novembre de 2018 a les 11:57 |
La Capella dels Favets serà una de les protagonistes de la visita guiada | La Seu
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de fa més de cinc-cents anys, la Confraria de la Puríssima organitza els actes de celebració de la Festa de la Puríssima a la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa i, enguany, ha programat conjuntament amb la gestió de la Seu i els Amics de la Seu, cinc sessions de visites guiades per explicar qui són els Favets i quin és el seu patrimoni. 

Les visites tindran lloc els dies 1, 6 i 8 de desembre, en horari de matí. En el cas dels dies 6 i 8, se'n faran dues sessions: una, que començarà a dos quarts de dotze del migdia i l'altra que engegarà a dos quarts d'una. Pel que fa al dia 8, se n'oferirà una d'única que s'iniciarà a les deu del matí. El recorregut, de cinquanta minuts de durada, inclourà la visita a la Capella dels Favets, ubicada al claustre neoclàssic de la Seu; a l'Altar Major de la Puríssima; a l'interior de la basílica, i a les joies del Museu de la Seu.


El preu de la visita és de 4 euros per persona i es recomana inscriure-s'hi prèviament enviant un correu electrònic a gestio@seudemanresa.cat o trucant al 93 872 15 12. La recaptació de les visites es destinarà a la restauració de l'altar de la Puríssima.

A banda d'aquesta proposta, la Confraria ha programat un seguit d'actes per celebrar la Puríssima. El primer de tots -que començarà el dijous 29 de novembre i s'allargarà fins el divendres 7 de desembre- consistirà en la tradicional Novena i missa, cada dia, a dos quarts de set de la tarda; i en la Missa amb homilia i cant dels Goigs a les set de la tarda. Totes dues tindran lloc a la Capella de la Puríssima.


El segon acte serà la tradicional Passada de la Bandera, que tindrà lloc el diumenge 2 de desembre. Sortirà des de la basílica de la Seu a les deu del matí i passarà per diversos carrers de la ciutat. Finalment, el dissabte 8 de desembre se celebrarà, en el marc de la festivitat de la Immaculada, una missa conventual solemne, a les onze del matí. 

La Reial Confraria de la Puríssima i Immaculada Concepció de Maria

Coneguda, també, amb el nom de "Confraria dels Favets", la Reial Confraria de la Puríssima i Immaculada Concepció de Maria es va fundar el 1489. El 8 de desembre d'aquell mateix any va celebrar-se per primera vegada la festa de la seva patrona a La Seu. Des de llavors, moltes generacions de manresans i manresanes han seguit demostrant la seva devoció i estima a la Immaculada. Actualment, la confraria està regida per una Junta directiva, administradors i auxiliars, sota el guiatge de Mossèn Joan Prat.

 

Participació