L'AMPA de la Flama no convenç l'Ajuntament per construir una cuina nova

El govern municipal argumenta que el Consell Escolar del centre va aprovar derivar la inversió al Consell Comarcal del Bages

El representant de l'AMPA de la Flama, Marc Olivé, durant la seva intervenció al ple
El representant de l'AMPA de la Flama, Marc Olivé, durant la seva intervenció al ple | Pere Fontanals
16 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:52h
La cuina de l'escola la Flama haurà d'esperar. Esperar a que el Consell Comarcal acondicioni l'espai perquè acompleixi les condicions de salubritat per manipular aliments cuinats per al servei de menjador que dona l'àpat a uns 330 alumnes cada dia. No pas per ser cuina.

L'AMPA de la Flama va defensar durant el ple de Manresa que l'Ajuntament e fes càrrec de la rehabilitació de l'espai per condicionar-lo com a cuina, "ja que no compleix la normativa". La pròpia AMPA ha valorat la inversió en uns 170.000 euros. Actualment, els àpats dels alumnes es fan a partir d'un servei de càtering que cada dia arriba a l'escola.

"La deixadesa és patent en els últims 10 anys de l'escola, en que hem doblat el número d'alumnes, fins als 450, els quals uns 330 es queden cada dia a dinar degut a la particularitat del centre", apuntava el membre de l'AMPA, Marc Olivé. Cal tenir en compre que la Flama, malgrat que pertany a la xarxa escolar de Manresa, està situada a Sant Fruitó de Bages, concretament a Pineda.

En la mateixa línia es va pronunciar Jordi Masdeu, de la CUP, formació que apadrinava la moció: "cal garantir una cuina propera, sana, amb productes de proximitat, perquè cal que els alumnes també tinguin un model d'àparts proper".

El portaveu del PSC, Felip González, va garantir el suport a la moció, però va recordar que hi ha altres centres amb necessitats també. "L'escola Valldaura porta molts anys amb aules en cargoleres, i hi ha altres centres amb perfils d'alta complexitat, que, en aquest cas, no afecten a la Flama", va recordar.

El govern, en veu de Mercè Rosich, es va mostrar molesta amb que la proposició arribés al ple. Davant d'una nutrida repreentació de mares i pares d'alumnes de la Flama, la regidora d'Ensenyament va posar sobre la taula que "aquest problema és conegut pel govern, perquè fa molts dies que mantenim reunions amb vosaltres".

I ha explicat per a tothom "la competència és d'Ensenyament, però Enenyament no té recursos, que és el mateix que pasa amb l'Ajuntament". Per això "es va aprovar delegar l'acondicionament de l'espai al Consell Comarcal" i "em sap greu que aquesta moció arribi aquí, quan el Consell Escolar va aprovar erivar-ho a l'òrgan comarcal".

Finalment la moció no va prosperar pels vots en contra de PDECat i ERC.