El Cinema Amateur Cardoni celebrarà dissabte 50 anys de trajectòria

Es farà una gala a l'Auditori Valentí Fuster

Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:08h
El Cinema Amateur Cardoní celebra aquest dissabte, 17 de novembre, a les 19.30h, una gala a l'Auditori Valentí Fuster per commemorar el 50è aniversari del seu naixement. Aquest acte forma part del seguit d'actes que ha organitzat l'entitat per rememorar la seva història. Durant l'acte es projectaran les primeres pel·lícules produïdes per l'entitat: Coartada i Arrels Mil·lenàries.

L'acte és obert a tothom i l'entrada és gratuïta. Des de l'entitat es fa una crida a "celebrar aquests 50 anys de camí amb tothom de Cardona i, en especial, amb tots els socis de l'entitat".

L'agenda del Cinema Amateur continua activa durant aquesta tardor. El 24 de novembre s'inaugurarà una exposició d'imatges d'aquests darrers anys, i que romandrà oberta fins el dia 2 de desembre, a la Sala Arcs de l'Ajuntament de Cardona

La història s'inicia l'any 1968, quan un petit grup d'entusiastes de les pel·lícules de cinema i de la possibilitat d'enregistrar imatges en moviment van constituir "una modesta entitat", el Cinema Amateur Cardoní. Carnavals, festes dels barris, festes majors, activitats culturals i esportives, celebracions religioses, gegants, concursos del rotllo... tota una pila de records que granet a granet han anat fent un gran pilot, un munt d'imatges que hores d'ara ja són una muntanya, una muntanya que porta 50 anys creixent i que nosaltres voldríem que ho anés fent sempre més, talment com la nostra estimada muntanya de sal. Des de fa 10 anys, l'entitat impulsa i gestiona Cardona Televisió, un servei de difusió de totes les activitats que es fan al poble.
Arxivat a