L'ICS i Althaia posen en marxa una campanya per potenciar l'ús de «La Meva Salut»

Es tracta d'un espai virtual que permet a la ciutadania accedir a la seva informació personal de salut i comunicar-se amb els professionals d'atenció primària

Als CAP hi ha una persona per fer el tràmit
Als CAP hi ha una persona per fer el tràmit | ICS
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:20h
Consultar el dia i l'hora de visites programades, conèixer els resultats de proves i exploracions, accedir a informes clínics, imprimir la recepta de medicació o comunicar-se amb professionals d'atenció primària de forma virtual per resoldre aquelles consultes que no requereixin atenció presencial o urgent. Són algunes de les funcionalitats de La Meva Salut (LMS), un espai de consulta virtual del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya on cada persona pot accedir a la seva informació de salut i fer tràmits electrònics de forma segura i confidencial. L'Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Althaia han posat en marxa una campanya per promocionar aquesta eina i estendre'n encara més l'ús entre la ciutadania.

La campanya inclou la difusió de La Meva Salut a través de diferents canals, com tríptics informatius, sessions informatives, les xarxes socials i les pantalles de diferents centres d'atenció primària així com de consultes externes i urgències de l'hospital Sant Joan de Déu. Pel que fa a Althaia, també hi haurà un reforç al punt d'informació del CAP de les Bases i el CAP Barri Antic, centres gestionats per la Fundació, a través del qual tothom qui ho desitgi podrà donar-se d'alta del servei. A diferència del que es fa habitualment, en aquest cas el professional administratiu ajudarà l'usuari a completar el procés in situ sense haver de fer cap més tràmit.

Des de l'ICS s'han anat realitzant diverses estratègies per tal d'informar la ciutadania sobre els beneficis que comporta poder accedir a La Meva Salut: punts d'informació dels professionals d'atenció a la ciutadania per a l'acreditació, formació en casals de la gent gran i centres educatius, explicant com es pot accedir a través de l'app del 061 i també fent prescripció de La Meva Salut des de les consultes assistencials. Actualment, es continua treballant activament en la difusió i la informació sobre aquest espai a la ciutadania i s'està preparant, en coordinació amb la Regió Sanitària de la Catalunya Central, una sessió informativa per les persones responsables de les oficines de farmàcia.

Des que es va iniciar el projecte, gairebé 18.000 persones de les comarques del Bages, Moianès i Berguedà ja s'han donat d'alta d'aquest servei, xifra que representa un 9,5% del total. La campanya té per objectiu fer conèixer els beneficis d'aquesta eina entre la ciutadania i per aconseguir incrementar-ne l'ús.

Com sol·licitar l'accés a La Meva Salut

L'accés a La Meva Salut es pot sol·licitar a qualsevol Centre d'Atenció Primària (CAP) i a l'Hospital Sant Joan de Déu (al servei de Documentació Clínica, ubicat a la planta -4, o al Punt d'Informació, a la planta 0). Es requereix la targeta sanitària, el DNI, un número de telèfon mòbil i una adreça de correu electrònic.

Des de fa unes setmanes s'han ampliat les funcionalitats d'aquest espai. Ara es permet l'accés de mares i pares o responsables legals a les dades dels menors de 16 anys i s'avança l'edat per accedir a La Meva Salut dels 18 als 16 anys. 

Els beneficis de donar-se d'alta

La Meva Salut comporta diversos beneficis:

- Accés de manera senzilla, intuïtiva, segura i confidencial a la informació personal de salut, tot garantint els drets de la ciutadania. Hi podeu trobar informació sobre el vostre equip d'atenció primària (com ara el metge/essa i l'infermer/a assignats), diagnòstics, informes clínics (d'urgències, ingressos i atenció ambulatòria) i resultats de proves i exploracions. També consultar les vacunes administrades, el dia i l'hora de proves i visites programades en l'atenció primària de salut i en els hospitals.

- Possibilitat de consultar i imprimir el pla de medicació.

- Un altre tipus d'informació que trobareu a La Meva Salut és la llista d'espera en cas que estigueu pendents de sotmetre-us a una intervenció quirúrgica, i el document de voluntats anticipades, si ja l'heu registrat. A més, expressar la voluntat de fer-vos donant d'òrgans i teixits i d'imprimir el carnet de donant personalitzat.

- Ofereix la possibilitat de comunicar-vos amb els professionals sanitaris per resoldre aquelles consultes que no requereixin atenció presencial o urgent, a través de l'eConsulta.

- Realització de tràmits digitals amb el sistema de salut, com ara demanar visita, sol·licitar el canvi de metge o concertar cita per a les vacunacions internacionals.

- Petició de documentació clínica a Althaia (per documentació que encara no està a La Meva Salut).

- Disposició de la informació clínica personal, ordenada i classificada en un espai digital sense la necessitat d'haver de guardar informes i documents a casa.

- Accessibilitat a la informació des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

- Possibilitat que el pacient pugui facilitar aquesta informació a altres professionals sanitaris que hagin de prestar-li assistència.

- Més informació sobre La Meva Salut