Manresa acomiadarà la Capitalitat de la Cultura Catalana amb llum i música dins la Seu

"Lux Mundi" tindrà lloc el 15 de desembre en set sessions amb aforament per a 400 persones

Organitzadors de l'espectacle amb la regidora de Cultura, Anna Crespo, i el rector de la Seu
Organitzadors de l'espectacle amb la regidora de Cultura, Anna Crespo, i el rector de la Seu | Estefania Escolà
Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:16h
El Misteri de la Llum és una llegenda manresana que explica com una llum provinent de Montserrat va irrompre pels vitralls de l'antiga església del Carme el 21 de febrer de 1345. Aquest fet que va provocar que es posés fi a l'excomunió que pesava sobre la ciutat. Ara, la llegenda inspirarà l'espectacle Lux Mundi que, el 15 de desembre, posarà punt final a tot un any d'actes per commemorar la Capitalitat de la Cultura Catalana a Manresa. Dos dels seus organitzadors, Gerard Domínguez i Gabriel Casanova, han explicat que es tracta d'un espectacle fet expressament per a la Seu. De fet, per fer-lo possible, han hagut de prendre les mides del temple i fer-li "un vestit a mida". En total, hi haurà prop de 50 punts de llum, que juntament amb la música electrònica i un quartet de corda, donaran forma a un espectacle "únic i irrepetible".

Una interpretació moderna del Misteri de la Llum clourà els actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana a Manresa. Serà un espectacle de música i llum a l'interior de la Seu, el temple més important de la capital del Bages, amb aforament per a 400 persones. 

L'espectacle comptarà amb prop d'una cinquantena de punts de llum que crearan un fil narratiu basat en la llegenda manresana. Es farà el dissabte 15 de desembre, en set sessions (18.00h; 18.45h; 19.45h; 20.30h; 21.15h; 22.00h; 22.45h) de quinze minuts de durada. L'assistència serà totalment gratuïta i es pot fer reserva a través del correu [email protected]. O bé, també s'hi podrà anar directament, sense reserva prèvia fins que estiguin ocupades totes les localitats. A hores d'ara, ja hi ha 700 entrades reservades. 

Un dels organitzadors de l'espectacle, Gabriel Casanova, ha explicat la dificultat i el laboriós procés que estan duent a terme per fer l'espectacle ja que, per fer-lo possible, s'han hagut de prendre les mides de tota la nau central del temple i "fer-li un vestit a mida". El quartet de corda, format per un violí, un violoncel, una viola i un contrabaix, juntament amb la música electrònica i les llums, faran un espectacle "únic" que, tal com ha explicat Casanova, serà del tot irrepetible.