mobilitat

FGC permetrà seguir en temps real la posició dels seus trens

El sistema Geotren s’ha presentat a l’Smart City Expo World Congress

per Redacció, 14 de novembre de 2018 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) podran seguir a temps real el recorreguts dels trens de la xarxa. Es tracta del sistema Geotren, el seu projecte de geolocalització en temps real i amb plataforma de dades obertes de les seves unitats de tren.


Mitjançant aquesta tecnologia, que s’ha presentat a l'Smart City Expo World Congress, els usuaris podran conèixer en cada moment on es troba cada tren, el seu destí, les properes parades, la seva puntualitat, el seu acompliment horari i la capacitat del tren. A més, en tractar-se d'una plataforma de dades obertes, la informació podrà ser utilitzada per tercers per a construir les seves pròpies aplicacions o integrar-se amb altres sistemes d’informació multimodal de mobilitat d’altres operadors o modes de transport. 

Està previst que Geotren es posi en funcionament el primer trimestre de 2019 tant a la línia Barcelona-Vallès, com a la línia Llobregat-Anoia o com la de Lleida-La Pobla. En paral·lel, està previst incorporar altres dades d’interès per als usuaris com ara el grau d'ocupació de les unitats en cada moment, fet que permetrà als usuaris escollir quin cotxe de la unitat de tren és el més apropiat segons les seves necessitats.

Aplicació de la tecnologia 5G

D'altra banda, FGC està en fase de proves de la tecnologia 5G, que integrarà tots els sistemes de comunicacions per oferir més velocitat de connexió de dispositius mòbils, de manera més fiable i amb més terminals connectats simultàniament a la xarxa. D'aquesta manera, el sistema guanyarà eficiència i serà més sostenible.


Aquestes proves s’estan realitzant actualment al tram entre Plaça Espanya i Europa-Fira.

 

Participació