L'Aliança contra la Pobresa Energètica ocupa Aigües de Manresa per demanar comptadors socials

Denuncia que els requisits actuals que imposa l'Ajuntament i l'empresa municipal "deixen fora a la gran majoria dels casos"

Membres de l'APE a l'interior d'Aigües de Manresa
Membres de l'APE a l'interior d'Aigües de Manresa | APE
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:34h
Membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) han ocupat aquest dimecres la seu d'atenció al públic d'Aigües de Manresa a la plaça del Salt per exigir comptadors socials d'aigua que solucionin la situació de molts veïns de la ciutat que es veuen obligats a omplir garrafes a les fonts públiques "per tasques tan quotidianes com rentar els plats, la roba, cuinar, tirar del lavabo, etc".

L'APE denuncia que malgrat que l'Ajuntament de Manresa té contemplat la instal·lació de comptadors socials, imposen uns requisits que "deixen fora a la gran majoria dels casos". Apunten que ciutats com el Vendrell, Blanes, Mollet o Mataró tenen uns requisits molt més accessibles "que demostren que la no implementació es deu només a la manca de voluntat política".

La situació en que viuen moltes famílies a la ciutat "els aboquen a punxar els subministraments" tot i ser, en la majoria dels casos "una situació no volguda", ja que implica que han d'accedir al ervei "amb la por al cos en tractar-se d'una acció tipificada com a delicte", assumint riscos innecessaris "per la falta de coneixements tècnics" i a vegades "generant conflictes sense pretendre-ho amb part del veïnat".

Poc després de l'ocupació, la trentena llarga de membre de l'APE han abandonat Aigües de Manresa amb el compromís de ser convocats a una reunió en els propers dies.