Comença la plantació d'arbres a la Via Sant Ignasi

Un camió reparteix els lledoners pels escocells de la via ant Ignasi
Un camió reparteix els lledoners pels escocells de la via ant Ignasi | Pere Fontanals
Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:26h
Aquest dimecres ha començat la plantació de quinze lledoners (Celtis Australis), al tram sud de la via Sant Ignasi e Manresa. Amb aquesta operació quedarà completada la urbanització del carrer després d'haver eixamplat les voreres i repavimentat la via.

El projecte ha tingut un cost de 246.162 euros, dels quals 144.442 són aportats per l'Ajuntament de Manresa i 101.720 són finançats a través del projecte FEDER2015-2020 que porta per títol Manresa 2022: Arribada del Camí Ignasià i que ha permès obtenir finançament per diverses actuacions com el Museu Comarcal, una part de les obres d'urbanització de l'entorn de l'ascensor de la plaça Major i altres obres que s'executaran els anys 2019 i 2020, com la urbanització del carrer del Balç, entre d'altres.

La intervenció permetrà completar un recorregut per a vianants arbrat, còmode i agradable entre el riu i la carretera del Pont de Vilomara un cop s'hagin completat les obres d'urbanització del tram entre les piscines i la carretera del Pont de Vilomara, unes obres que es duran a terme posteriorment.

Pel que fa a les característiques d'urbanització la vorera compta amb una franja d'un metre d'amplada -al costat de la vorada- de formigó blindat. La resta de la vorera –d'uns 3 metres d'amplada– es pavimenta amb pedra granítica amb peces de 40 x 40 x 5 cm. A la franja d'un metre hi ha els escocells pels arbres, on, amb l'arribada del fred, es comencen a plantar aquest dimecres.

L'actuació té una superfície total d'intervenció de 1.300 metres quadrats i una longitud de vorera que no afecta ni modifica les xarxes de serveis existents, llevat de l'enllumenat públic que es renovarà amb la instal·lació de 4 fanals tipus Gran Via de 9 metres d'alçada.