El CAP Bages guanya temps i reobrirà finalment aquest dimecres

Dues treballadores del servei han estat informant els usuaris a la porta de l'edifici i els expliquen com reprogramar les visites

Una treballadora del servei explica a un usuari que el CAP Bages està tancat
Una treballadora del servei explica a un usuari que el CAP Bages està tancat | Cedida
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:53h
"Si avui no li truquen per donar-li una nova hora, passi vostè demà i ens ho mirarem". Dues treballadores atenen amablement fora la porta de l'edifici del CAP Bages els usuaris que aquest dimarts tenien hora i no saben que l'equipament està precintat a causa de la intensa fuita d'aigua que va patir dilluns a la tarda. "Tenim els serveis mínims a la Sagrada Família per les urgències que hi pugui haver", li expliquen pacientment a un usuari, "hi han hagut desperfectes i ara els estan arreglant".

Mentrestant, a dins l'edifici els operaris treballen per reparar la canonada que va patir la fuita, i els desperfectes que ha ocasionat l'aigua en els dos primers pisos, entre els quals plaques del sostre que van cedir. "No hi ha cap professional sanitari a dins, només els treballadors que arreglen els desperfectes", li explica a una altra persona que s'acostava amb el paper de l'hora del metge a la mà.


Tot i que inicialment s'havia previst que el centre no obrís fins dijous, la celeritat en els treballs de reparació i neteja fan possible que el CAP torni a funcionar ja aquest dimecres. Una cinta policial indica que l'edifici està precintat als usuaris. Just darrere de la cinta, dues treballadores es passaran tot el dimarts informant de la incidència a tothom que s'hi acosti.

El CAP Bages va viure dilluns un dia d'ensurts. Al matí, una torrada descuidada per un treballador a la torradora de la sala de descans, va fer creure que hi havia un incendi i va provocar que els Bombers desallotgessin 150 persones i que en confinessin mitja dotzena més en una habitació fins que es va descartar el foc.

A la tarda, una fuita d'aigua en una canonada va inundar les dues primeres plantes de l'edifici, va inhabilitar aparells i va fer cedir plaques dels sostres. En aquesta ocasió, hi havia 60 persones al CAP que van ser desallotjades. Inicialment es va informar que les tasques de reparació comportarien el tancament de l'edifici fins a dijous, però ara els operaris treballen per a que l'obertura es pugui avançar un dia.