Monistrol de Montserrat fa el primer pas per fer una zona de lleure al passeig de la Canaleta

per Redacció , 13 de novembre de 2018 a les 15:32 |
Passeig de la Canaleta a Monistrol e Montserrat | Diba
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha realitzat l'Estudi de programació d'una zona de lleure al passeig de la Canaleta de Monistrol de Montserrat, en un solar que actualment es troba en desús i el qual el consistori té la intenció que esdevingui una zona de lleure de caràcter públic. Es tracta d'un solar amb forta pendent, però amb elements d'interès, com són l'antic camí ral cap a Esparreguera i el plàtan monumental de Gibert.

L'estudi planteja tres possibles alternatives de menys a més intervenció a partir de l'anàlisi de la implantació d'usos diferents, com són zones d'estada, espais d'activitat ludicoesportiva o de jocs infantils. En totes les alternatives, que contemplen una inversió d'entre 200.990 i 371.500 euros,  es manté la condició de verd que caracteritza el passeig de la Canaleta i es posa en valor els diferents elements d'interès de l'espai. També s'estudia la topografia per tal de connectar tots els espais i possibilitar al màxim l'accessibilitat.


Amb aquest treball, l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat disposa d'una informació objectiva que facilitarà la presa de decisions sobre les actuacions i les inversions necessàries a realitzar en aquest espai.

L'estudi de programació és una eina que, davant la demanda d'inversió en un espai, analitza quines són les necessitats i ofereix diferents alternatives d'implantació i ús, valorades tècnica i econòmicament.

 

Participació