El blau de cabra Muntanyola d'Ampans es referma com un els millors formatges del món

Elaboració dels formatges Muntanyola, a la finca Urpina d'Ampans
Elaboració dels formatges Muntanyola, a la finca Urpina d'Ampans | Ampans
Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:47h
Els formatges Muntanyola, que Ampans elabora a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola, han estat premiats de nou al certamen internacional World Cheese Awards. Una medalla de plata pel Blau de Cabra i una de bronze pels formatges Sant Roc i Garrotxa, un ecològic de pasta tova de vaca i un formatge curat de cabra. No és la primera vegada que els formatges Muntanyola són reconeguts als World Cheese Awards, ja van obtenir medalles en 4 edicions anteriors; i el blau de cabra és el més premiat de tots.

La ciutat noruega de Bergen ha acollit l'edició 2018, un punt de trobada de fabricants, minoristes, experts gastronòmics i amants del formatge. Aquest any han competit més de 3.500 formatges de tot el món, que han estat avaluats per un tot al de 250 jutges procedents de 29 països diferents.

Per determinar quins són els formatges premiats, els experts del jurat analitzen aspectes com la crosta, el cos del formatge, el color, la textura, la consistència i, sobretot, el gust.