1 de 10

Èxit d'assistència a la presentació del web: «La repressió franquista a Manresa en la veu de les víctimes»

Aquest és el 14è web de la col·lecció de l’Associació Memòria i Història de Manresa

per Jordi Bonvehí Castañé, 20 d'octubre de 2009 a les 09:34 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Gran assistència de públic a l'auditori de la Plana de l'Om. Jordi Bonvehí Castañé

Aquest dilluns 19 d’octubre, a l’Auditori de Caixa de Manresa (Plana de l’Om 5), s’ha presentat la web "La repressió franquista a Manresa en la veu de les víctimes". L’acte ha començat amb puntualitat britànica, a les vuit del vespre (hora de la convocatòria oficial) en un Auditori ple fins el topall.

Jordi Basiana, membre de l’associació, desprès del discurs de benvinguda i de gratitud al públic que omplien l’auditori, ha donat pas a un documental realitzat amb diferents talls d’entrevistes, que s’ha realitzat a manresans i manresanes que van patir la duresa de la repressió franquista, en presons i camps de treball. La projecció del documental ha durat 50 minuts, el documental era un resum – mosaic de més 12 hores de vídeo.

Del total de 41 entrevistes, 23 han estat realitzades a manresans que van patir en pròpia carn les penalitats ocasionades per la pèrdua de llibertat i 18 s’han fet a familiars directes (majoritàriament vídues i fills) de persones empresonades de 1939 fins a 1975. El web ha comptat amb el suport del Ministerio de la Presidencia.

La nova pàgina web, és la 14a d’una sèrie de webs que l’Associació Memòria i Historia de Manresa té allotjada al seu domini d’internet: http://www.memoria.cat

Consulta el web
 

Jordi Basiana en un moment de la presentació. Jordi Bonvehí Castañé

 

Participació