El Bages oferirà visites guiades al seu romànic per atraure nous turistes

El Consell Comarcal i l'associació Amics de l'Art Romànic han reeditat un mapa amb 17 rutes

El conseller comarcal de Turisme, Josep Canals, i el vicepresident de l'associació Amics del Romànic, Josep Llobet
El conseller comarcal de Turisme, Josep Canals, i el vicepresident de l'associació Amics del Romànic, Josep Llobet | Esetefania Escolà
Redacció
12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:44h
El Bages té més de 240 esglésies romàniques. Tanmateix, segons ha explicat el vicepresident de l'associació Amics de l'Art Romànic, Josep Llobet, "la immensa majoria són totalment desconegudes". Per aquest motiu, l'associació i el Consell Comarcal s'han proposat potenciar aquesta "joia" i preveuen oferir visites guiades pel romànic per atraure més turistes a la comarca.

Actualment, les visites només es fan en els llocs més coneguts com Sant Vicenç de Cardona o Sant Benet de Bages. En d'altres casos, no n'hi ha o bé les fa gent del poble de manera voluntària. L'ens comarcal vol "endreçar" totes aquestes propostes i professionalitzar-les per oferir una oferta de més qualitat. De moment, encara no hi ha data i el primer pas ha estat la reedició d'un mapa amb 17 rutes del romànic.

La crisi econòmica va aturar l'any 2004 un ambiciós projecte que l'associació Amics del Romànic i el Consell Comarcal del Bages havien engegat conjuntament per potenciar l'art romànic de la comarca. De totes les propostes, només es va arribar a fer-ne una, l'edició d'un mapa amb 17 rutes del romànic. Tot i això, quan els exemplars es van acabar ja no es van tornar a reeditar més. 

Ara, l'associació i l'ens comarcal s'han proposat engegar de nou aquell projecte i han començat per reeditar el mapa amb un miler d'exemplars que es repartiran entre els diversos ajuntaments de la comarca i també en una parada que els Amics del Romànic muntaran el pròxim 14 de desembre a la baixada de la Seu. 

Per altra banda, el conseller comarcal de Turisme, Josep Canals, ha anunciat que el Consell Comarcal vol oferir visites guiades pel romànic de la comarca. Actualment, en molts indrets no sen fan i, en d'altres, es fan de manera voluntària. L'objectiu, segons ha explicat Canals, és endreçar totes aquestes propostes i proposar una oferta de més qualitat.