L'AdCc organitza mitja dotzena d'actes al Bages en el marc del Dia Mundial de la Diabetis

Amb l'organització de xerrades, tallers, caminades, activitats esportives,... a l'entorn del 14 de novembre

Redacció
12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:07h
El proper 14 de novembre, com cada any des del 1991, l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCc) commemorarà el Dia Mundial de la Diabetis (DMD). Aquesta celebració que, a nivell mundial, mobilitza a milions de persones en mes de 160 països, esta convocada per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i la Organització Mundial de la Salut (OMS) amb el suport, com dia oficial de la salut, de l'ONU.

La campanya incideix en la conscienciació sobre la diabetis a nivell mundial. En aquesta campanya de conscienciació i formació, l'AdCc participa convocant i organitzant diverses activitats: xerrades, tallers, caminades, activitats esportives,... al voltant del 14 de novembre i durant tot l'any.

La Catalunya Central i la Baixa Cerdanya tenen una població, aproximada, de 530.000 habitants dels quals uns 47.700 son diabètics tipus 2 i, d'aquests, només uns 31.800 estan diagnosticats. Més de 200 nens i nenes de 0 a 14 anys han estat diagnosticats amb diabetis tipus 1. Aquestes dades, que creixen any rere any, posen de manifest la gravetat del problema a la Catalunya Central i la importància de les campanyes formatives i activitats orientades al conjunt dels afectats, familiars i persones interessades en la malaltia.

Enguany, el Dia Mundial de la Diabetis està dedicat a La família i la Diabetis sota el lema de La diabetis concerneix a cada família.

Programa del Dia Mundial de la Diabetis al Bages