Els Tirallongues aconsegueixen carregar la seva primera torre de 8 amb folre

Històrica jornada castellers dels manresans en la celebració e la Diada de Sant Martí

Torre de 8 amb folre dels Tirallongues
Torre de 8 amb folre dels Tirallongues | Tirallongues
Redacció
12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:12h
La colla castellera dels Tirallongues de Manresa ha actuat aquest diumenge juntament amb els Castellers de l'Alt Maresme i els Castellers d'Andorra a la plaça Crist Rei de Manresa en motiu de la Diada de Sant Martí.

S'iniciava la diada amb els tradicionals pilars d'entrada, 5 pilars de 4 per part dels Tirallongues, 2 pilars de 4 dels Castellers de l'Alt Maresme i un pilar de 4 dels Castellers d'Andorra.

Els manresans obrien plaça a primera ronda de castells amb un 4d8 molt ben treballat i que aconseguien descarregar sense masses problemes, un castell que tot i la seva dificultat la colla ha demostrat tenir-lo molt per la mà aquesta temporada.

A segona ronda arribava el moment mes esperat per la colla, els manresans es disposaven per primera vegada en la seva historia a fer un castell folrat: el 2d8f, després d'un any i mig assajant aquesta estructura i de unes molt bones proves als últims assajos es decidia des de tècnica que havia arribat el moment de portar aquest castell a plaça, per tal d'assolir aquest gran repte s'aconseguia arrossegar fins a 190 camises a plaça més l'ajuda en les pinyes de molts col·laboradors i de les altres colles presents en la diada d'aquest diumenge.

Es col·locaven els primers castellers a la soca, tot seguit pujava el folre i a continuació el tronc, el castell pujava a bon ritme i finalment l'enxaneta feia l'aleta aconseguint carregar el castell, però en el moment de fer el canvi de pes en el pom de dalt el castell ha cedit i a fet llenya, tot i alguns castellers contusionats per la caiguda no hi hagut cap lesió considerable.

Per la tercera ronda sortien amb un 5d7 que quedava com a intent després de despenjares l'enxaneta quan es disposava a coronar el castell, tot seguit la colla repetia el castell que aquesta vegada quedava descarregat sense masses dificultats, a quarta ronda es descarregaven dos pilars de 5 perfectament executats, finalitzaven la seva jornada amb 12 pilars de 3 nets de canalla.

Castellers d'Andorra sortien amb un 3d6 a primera ronda de castells, un 4d6 a segona i un 3d6 amb agulla que quedava com a intent desmuntat després de cedir el castell, tancaven la seva jornada amb un pilar de 4.

Castellers de l'Alt Maresme executaven un 3d7 a primera ronda, un 4d6 a segona, un 3d6 amb agulla a tercera, un pilar de 5 a quarta ronda i 2 pilars de 4 de sortida.

Històrica actuació per tant dels Tirallongues que per primer cop en la seva historia han aconseguit carregar un castell folrat en el seu primer intent, una diada que també quedava registrada com la segona millor actuació des de la seva fundació.

Tirallongues tancara la seva temporada amb l'ultima actuació el 18 de novembre en el seu desplaçament a Baó (Catalunya Nord).