Un Cd'E Manresa molt ofensiu s'estavella contra el porter del cuer Cambrils (1-1)

El Cd'E Manresa no ha sabut guanyar el Cambrils
El Cd'E Manresa no ha sabut guanyar el Cambrils | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
11 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:05h
El Cd'E Manresa encara no sap perquè el Cambrils és un equip tan difícil de batre lluny del seu cam municipal. Després d'un partit en que l'equip blanc-i-vermell ho va fer tot per guanyar i endur-se els tres punts, els deixebles de Piti Belmonte van acabar el partit amb l'interrogant de què més s'ha de fer per guanyar. Potser el partit del Manresa no va ser per emmarcar, però va ser el partit, sense por a equivocar-se, amb més presència ofensiva a l'àrea del seu rival. Però xuts que van anar a fora per pocs centímetres, uns altres massa previsibles a les mans del porter i altres que Sergi Fuertes va neutralitzar amb esplèndides actuacions, van impedir que els punts es quedessin a casa. Malgrat el bon inici al Congost (nou punts de nou possibles), que semblava deixar enrere la malastrugança com a local, dos punts de nou possibles han fet reviure un déjà vu que semblava oblidat.

El Manresa no va deixar córrer massa minuts per evidenciar que la iniciativa, el control de la pilota i del joc tindrien un clar color blanc-i-vermell. Però això no es va traduir en res de positiu de cara a porteria, quelcom que podria haver canviat si una esplèndida rematada de tisora de Noah des del cor de l'àrea, després d'un teva-meva entre Brian i Alsina, no l'hagués neutralitzat amb una esplèndida estirada Sergi Fuertes, que va poder enviar la pilota a corner (17'). Poc després (20') una gran mà del porter visitant, arran de gespa, evitava que un gran xut des del balcó de l'àrea de Brian entrés a la seva porteria. Després d'una acció personal (29'), Enric González segellava la primera ocasió de l'equip visitant en jugada elaborada. La pilota va sortir a fora per ben poc, a l'esquerra de Pol Busquets.

I la primera part es va acabar amb un joc que va mostrar un domini pràcticament absolut d'un Manresa amb molta presència ofensiva, amb molta arribada a l'àrea visitant, però sense trobar la tecla adient per superar l'entramat defensiu d'un rival que, tret d'accions a pilota parada (sobretot serveis de cantonada), no va fer ni pessigolles a Pol Busquets.

A la represa es va viure encara més intensitat ofensiva per part del Manresa. Les arribades i les ocasions es van multiplicar però, a la fi, la collita no va ser la desitjada. Tres minuts després que rodés la pilota, una internada de Brian pel carril esquerra el culminaria el davanter blanc-i-vermell amb un xut col·locat al primer pal que Sergi Fuertes escopia a corner (48'). El domini manresà era evident en els primers minuts de la segona part. Més encara quan una indecisió entre el porter visitant i la seva defensa la va aprofitar Cuello per robar-li la cartera a l'equip cambrilenc i, a empentes i rodolons, marcar a porta buida. Quasi una hora per obrir la llauna, però l'objectiu era més a prop.

El Manresa ja tenia més a prop fer bona la victòria de feia set dies a Almacelles i ho podia haver confirmat després d'una de les típiques internades de Brian pel carril esquerra que culminaria amb un xut que refusaria Sergi Fuertes amb el peu a corner (61'). No hi havia noticies del Cambrils en atac, però als 63' una jugada pel carril dret de l'atac costaner acabaria en una centrada des de la línia de fons que Eric González remataria al fons de la xarxa amb una rematada de cap inapel·lable. Tot l'esforç en orris per un Manresa que no s'ho creia. Un minut després de l'empat Sergi Fuertes feia més gran la llegenda pel seu equip evitant el 2 a 1 arran d'un xut enverinat de Brian al primer pal, des de l'esquerra de l'atac, que el porter visitant neutralitzava amb una bona intervenció. Brian, que monopolitzava tots els intents atacants del seu equip, fregava el 2 a 1 amb una cursa iniciada des del cercle central que el va dur fins el balcó de l'àrea; des d'allà va etzibar una gardela que va fregar el travesser (67'). La sisena ocasió de la segona part pel Manresa arribaria als 71', després d'una carrera d'Alsina pel carril esquerra que culminaria amb una centrada al cor de l'àrea, on va aparèixer Noah per rematar esplèndidament amb el cap una rematada que significaria la millor parada del matí de Sergi Fuertes.

El Manresa va anar perdent gas a la recta final de la segona part, a la vegada que el Cambrils anava creixent defensivament. Tan sols un xut de falta directa de Brian (83') que va tocar a la tanca defensiva rival i que acabaria amb la pilota morint al lateral de la xarxa, unit a un xut del visitant Matthew (90') que va fregar el travesser, es van sortir del guió. I el pinyol, el cuer, es va ennuegar.

Centre d'Esports Manresa

Pol Busquets, Ruano, Solernou, Florent, Alsina (Marc Serra, 85'), Noah, Brian
Bernat, Joel Priego (Leandro, 59'), Cuello, Sergi Soler (Marcel Bellido, 72')

Unió de Clubs de Futbol Cambrils

Sergi Fuertes, Oscar Torres, Jorge Granados, Alejandro Fernández, Jordi Estivill, Cholo, Enric Sala (Malick, 94'), EriK González, Matthew, Ivan Martínez (Oscar Morell, 61'), Ivan Bruno (Adrián Jiménez, 75')

Gols

1-0 (56'), Cuello; 1-1 (63'), Erik González

Àrbitre

Sr. Arnau Capdevila Espitia, de la delegació de Lleida. Va estar auxiliat per David Franch Cabrerizo i Xavier Campanera Llop.

Camp

Estadi del Congost, 110 espectadors. Amb motiu de la seva primera visita, se li va entregar un record a l'equip visitant.