El BAXI Manresa juga contra un València millor del que diu la taula

Els jugadors que van derrotar el Gran Canària estan disponibles per lluitar contra un dels grans equips de la lliga Endesa

El BAXI Manresa jugarà dissabte a València
El BAXI Manresa jugarà dissabte a València | Hugo Álvarez
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:45h
La setmana ha estat tranquil·la al Nou Congost. Sembla que els contratemps físics s'han oblidat el BAXI Manresa i Joan Peñarroya comptarà amb els mateixos jugadors que la setmana passada van derrotar l'Herfalife Gran Canària per enfrontar-se al València Bàsquet (dissabte, 20.30h). Tots excepte Siim-Sander Vene que ha deixat l'equip manresà després que ha vençut el seu contracte temporal. Serà un partit de retrobaments. Jaume Ponsarnau dirigeix ara els valencians i té com a ajudant Borja Comenge, un altre tècnic amb passat manresà. I Justin Doellman va jugar dues temporades a la Font de Sant Lluís. El capítol de retrobaments no serà complert ja que el santpedorenc Rafa Martínez continua recuperant-se del genoll operat.

Peñarroya trasllada el favoritisme al València Bàsquet malgrat les quatre derrotes que acumula. El tècnic del BAXI Manresa recorda els rivals (Barça, Madrid, Unicaja i Baskonia) contra qui ha perdut l'equip de Ponsarnau i en destaca el seu potencial. "Si triéssim cinc equips importants triaríem els quatre que han guanyat contra València i el València. Tenen baixes però també jugadors experts a la lliga i segur que faran un bon partit", comenta l'entrenador terrassenc. Peñarroya no pensa en els possibles nervis del seu rival si el partit va igualat. Ni tampoc en les tres victòries que el seu equip ha assolit de casa. Ser sòlids i fer bé les coses que el BAXI Manresa sap fer bé seran claus per apurar les opcions d'èxit a València. Com també ho serà no encaixar parcials massa grans. 

El tècnic del BAXI Manresa demana prudència a l'hora de valorar el rendiment de l'equip i és dels partidaris de fer les valoracions a final de temporada. Si bé es mostra satisfet de l'inici de competició després de tots els entrebancs ocorreguts creu que cal "tocar de peus a terra. Les dinàmiques poden canviar". Peñarroya també destaca l'aportació de Nikola Dragovic. "És inusual que no hagi anotat però costa tenir impacte quan arribes a un equip que està en competició i un jugador fa dies que no ho fa. El què m'importa és que es posi en forma i ho està fent. A més, amb ell hem guanyat els dos partits". 


València mai ha estat una plaça fàcil. Ni per als rivals però tampoc per als entrenadors locals. A la família Roig no els tremola els pols si han hagut de despatxar el tècnic de l'equip. I el rumors sobre una possible destitució de Ponsarnau comencen a sonar amb força. Una victòria del BAXI Manresa contra el conjunt 'taronja' podria suposar l'acomiadament del tècnic targerí. Ponsarnau s'ho pren amb filosofia i ho veu com a part del negoci. Segons ha comentat en diversos mitjans "a València et jugues el càrrec en cada partit. Sigui contra el Manresa o en un amistós de pretemporada".  Les baixes han fet també la guitza al València Bàsquet. Fins ara no han pogut comptar ni amb Antoine Diot ni Rafa Martínez. Tots dos han començat a exercitar-se amb el filial de la lliga EBA per culminar el seu procés de recuperació. Tot i això, la plantilla valenciana continua sent temible amb homes com Bojan Dublevic, Will Thomas, Guillem Vives o Fernando San Emeterio. Per citar només uns exemples.
Arxivat a